Recensie: Carlota, de vrouw die rozen at – Kristien Dieltiens


Carlota, de vrouw die rozen at van Kristien Dieltiens heeft een prachtige cover. Ik blijf er maar naar kijken! Ik vertel je in mijn recensie graag meer over deze roman van maar liefst 472 pagina’s. Lees je mee?

Het verhaal van Carlota, de vrouw die rozen at

Ze noemde zichzelf Carlota. Ze was de vrouw die rozen at. Carlota is beter gekend als Charlotte van België, dochter van koning Leopold I.Ze was ook de vrouw die plichtsbewust haar lotsbestemming volgde, en een leven lang op zoek was naar liefde. Die denkt ze te vinden bij Maximiliaan, aartshertog van Oostenrijk. Samen met Max reist ze naar Mexico om daar als keizerin haar nieuwe rijk te dienen. Maar de revolutie woedt, het gevaar is overal en als ze de oorlog dreigen te verliezen, reist Carlota terug naar Europa, op zoek naar hulp. Daar wordt ze vooral geconfronteerd met verraad. Overtuigd dat iemand haar wil doden, gaat ze op zoek naar haar moordenaar. ‘Carlota, de vrouw die rozen at’ is een meeslepende, historische roman die ongrijpbare werelden opent: die van het koningshuis, van de adelstand, van het feeërieke Mexico, en van de menselijke geest die via eenzaamheid en verlangen flirt met de waanzin.

Mijn mening

‘Carlota, de vrouw die rozen at’ heeft een waanzinnige cover. Hij is kleurrijk en heeft een bepaalde aantrekkingskracht. Misschien past het ook wel een beetje bij Carlota.

Kristien Dieltiens heeft een stijl die je kan afremmen. Het zijn lange zinnen met veel details. Hierdoor wordt het tempo uit het verhaal gehaald en kunnen sommige stukken taai aanvoelen. Met 472 pagina’s is het wel een dikke pil.

Je krijgt op een mooie manier een kijkje in het hoofd van Carlota. Toch vertrouw je het niet helemaal. Je kent de geschiedenis en je weet hoe het met haar afloopt. Als je eenmaal in het verhaal zit dan is het net een snelle achtbaan. Het glooit, het helt, het versnelt en er wordt keihard geremd. Het is gevarieerd.

Kristien Dieltiens durft tegen bepaalde standaarden aan te schoppen. Het is mooi om te zien hoe bepaalde dingen schuren. Het past bij de tijd van Carlota en denkwijze van Carlota. Dit verhaal heeft een aantal weken op mijn nachtkastje gelegen. Het was er eentje waar ik de tijd voor heb genomen.

Carlota, de vrouw die rozen at geeft een uniek kijkje in het hoofd van een bekend personage uit de geschiedenis.

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Borgerhoff & Lamberigts voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Carlota, de vrouw die rozen at

Auteur: Kristien Dieltiens
ISBN paperback: 9789463935852 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge