Recensie: Een schittering van geluk – Esther Waij


Van Uitgeverij De Kring mocht ik Een schittering van geluk van Esther Waij lezen. In mijn recensie vertel ik je graag meer over deze roman. Lees je mee?

Het verhaal van Een schittering van geluk

Bij Ben en Nina is het liefde op het eerste gezicht. Ze komen uit zeer verschillende milieus; Ben uit een zwaar gelovig, arm gezin waar vader en broer aan de drank zijn, de vrijgevochten Nina is van goede komaf. Haar ouders bieden Ben heimelijk geld als hij het contact met hun dochter snel verbreekt, en ze dreigen Nina met onterving. Maar de liefde blijkt sterker. Ben en Nina trouwen. Het geluk in hun huisje tussen de bollenvelden lijkt na de geboorte van twee dochtertjes volmaakt. Tot Nina onverwachts ook verliefd wordt op een ander. Er ontstaan barsten in het volmaakte plaatje. Ben belandt in een emotionele rollercoaster van twijfel, schaamte en woede. Als Nina ernstig ziek wordt, is de chaos compleet…

Mijn mening

‘Een schittering van geluk’ is een bijzondere roman. De cover spreekt me aan en ik ben blij dat je het meisje niet recht van voren ziet. Je kunt nu nog zelf een beeld vormen van Nina, althans ik denk dat het Nina is. De titel is mooi gekozen.

Je moet houden van de stijl van Esther Waij. Het is kort en krachtig. Er is geen ruimte voor poespas of veel details. Het is een heel eigen stijl. Ik moest hier even aan wennen.

Het is een roman met een goed plot. Het geloof speelt een mooie rol. Verder is het verhaal ongelofelijk kwetsbaar. Zeker het tweede gedeelte sprak me aan. Het is verdrietig. Er zitten een aantal heftige wendingen in het verhaal en die zetten je op een mooi dwaalspoor. Het geeft het verhaal iets verrassends, iets verfrissends. Het is zeker geen standaardroman en dat kan ik alleen maar waarderen.

Een schittering van geluk is een bijzondere roman met een kwetsbaar plot.

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij De Kring voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Een schittering van geluk

Auteur: Esther Waij
ISBN paperback: 9789462972575
ISBN e-book: 9789462972582 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge