Recensie: Niet alle kleine meisjes worden groot – Josje Swinkels


Niet alle kleine meisjes worden groot van Josje Swinkels is een verhaal dat me raakte. Ik vertel je graag meer over dit bijzondere verhaal. Lees je mee?

Let op: Dit verhaal kan als heftig ervaren worden.

Het verhaal van Niet alle kleine meisjes worden groot

Als Rosalie en Arjan hun dochtertje Lisa na negen maanden ziekenhuis, voor het eerst mee naar huis mogen nemen, zijn ze dolblij maar ook bezorgd.
De gevolgen van de extreme vroeggeboorte zijn groot. Lisa is volledig afhankelijk van sondevoeding, maar Rosalie is vastberaden haar dochtertje te leren eten.
Terwijl Arjan vlucht in zijn werk, moet Rosalie noodgedwongen haar plan bijstellen.
Ze leert dat het leven niet maakbaar is en krijgt van haar kleine Lisa de mooiste levensles ooit.

Niet alle kleine meisjes worden groot is een roman, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het verhaal gaat over veerkracht en verdriet, over hoop en doorzettingsvermogen, maar vooral over het leven.

Mijn mening

‘Niet alle kleine meisjes worden groot’ is zo’n emotioneel en hartverscheurend verhaal dat ik een waarschuwing vooraf wilde geven. Het heeft niks te maken met de kwaliteit van het verhaal, maar het kan wel als trigger werken.

De cover is liefelijk en de titel is beladen. Het is zwaar en zet de toon voor het verhaal. Josje Swinkels heeft een beeldende stijl. Het verhaal is eerlijk en puur, maar tegelijkertijd breekt het je hart in stukjes. Het is een mooi verhaal dat me enorm raakte.

Het is emotioneel en verdrietig, maar ook zo krachtig en positief. Ik neem mijn petje af voor Arjan en Rosalie. Wat is Lisa een sterk meisje. Ik denk dat veel mensen hier wat van kunnen leren. Dit verhaal biedt misschien ook veel herkenbaarheid voor andere ouders en families. Het zal misschien steun geven.

Het verhaal is meer een verslag dan een echte roman. Maar eigenlijk maakte me dat niet uit. Dit verhaal moest gewoon verteld worden. Het verhaal is net zo puur als Lisa.

Blogtour Niet alle kleine meisjes worden groot

Deze recensie is onderdeel van de blogtour van dit boek. Deze andere leuke bloggers en Instagrammers doen mee:


Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Elikser voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Niet alle kleine meisjes worden groot

Auteur: Josje Swinkels
ISBN paperback: 9789463655255 

Op zoek naar een proeflezer en/of meelezer voor je manuscript? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge