Recensie: Bij Kennis – Iris Visser

Van auteur Iris Visser kreeg ik haar boek Bij Kennis. Een heerlijk verhaal met een mooie cover. In mijn recensie vertel ik je meer over het boek. Lees je mee?

Het verhaal van Bij Kennis

Hier gaat ‘Bij Kennis’ over:

Wanneer Julia Vermeer het meest recente filmpje van haar vloggende broertje Joost ziet, kan ze hem wel wurgen. Samen met de rest van Nederland ziet ze zichzelf, onder invloed van pijnstillers, haar oneindige liefde verklaren aan haar behandelend arts. Wat de rest van Nederland echter niet weet is dat het filmpje, naast een uiterst gênante vertoning, ook een reünie laat zien.

Thomas, dat was de naam van haar beste vriend en eerste liefde die ze elf jaar geleden voor het laatst zag. Deze hereniging had ze zich dan ook heel anders voorgesteld: het liefst in een flatterende jurk, aan de arm van een Ryan Gosling look-a-like en niet met het seksleven van een zwaarlijvige panda.

Het maakt de situatie er niet makkelijker op als blijkt dat haar collega en aartsvijand Sara haar zinnen op Thomas heeft gezet en van plan is hem mee te nemen naar het jaarlijkse kerstdiner van haar werk…

Mijn mening

De cover van ‘Bij Kennis’ is heel mooi. Hij is romantisch, liefelijk en je krijgt zin in het verhaal. De titel past goed en geeft niet te veel weg over het verhaal.

Het broertje van Julia, Joost, vond ik vanaf de eerste pagina enorm irritant. Ik ergerde me regelmatig aan hem. Eigenlijk is Joost heel goed neergezet door Iris Visser, want het personage maakte iets in me los. Julia vond ik leuk, maar soms een tikkeltje naïef. De vrienden van Julia zijn leuk neergezet. Van Thomas kreeg ik geen hoogte. Ik snapte hem soms niet.

Er zitten een aantal flashbacks in het verhaal. Je krijgt hierdoor genoeg informatie over het verleden en je kunt bepaalde dingen in het heden beter plaatsen.

Iris Visser heeft een enorm gevoel voor humor. Ik heb regelmatig hardop gelachen. Het verhaal is soms ontzettend grappig. Heerlijk! De stijl van Iris is vlot en makkelijk. Je vliegt door het boek heen.

Ben je nog op zoek naar een lekker feelgoodverhaal? Lees Bij Kennis en je krijgt een lach op je gezicht!

Morgen kun je een interview met Iris Visser lezen! Ze gaat je dan alles vertellen over ‘Bij Kennis’ en over het schrijfproces.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Iris Visser voor het boek!

Support je lokale boekhandel en bestel het boek daar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Bij Kennis

Auteur: Iris Visser
ISBN ebook: 1230003245781 
Prijs ebook: €4,99
ISBN paperback: 9789403612751 
Prijs paperback: €20,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge