Recensie: Blanco – Darline Degheldere

Ik mocht meedoen aan de blogtour van de psychologische thriller Blanco van Darline Degheldere. Je kunt deze auteur kennen van ‘De Vijfde Kamer‘. Ik vertel je in mijn recensie meer over deze nieuwste thriller. Lees je mee?

Het verhaal van Blanco

Wanneer Amanda uit een coma ontwaakt heeft ze geen flauw idee wat haar is overkomen. Ze is het grootste deel van haar geheugen kwijt en weet niet wat er zich de laatste vijfentwintig jaren van haar leven heeft afgespeeld. De medische staf krijgt gelijk wanneer ze beweren dat prikkels en triggers kunnen leiden tot opduikende herinneringen. 

Ze slaagt er stilaan in haar verleden te reconstrueren. Tijdens dat proces ontvangt ze vreemde boodschappen. De betekenis dringt tot haar door op het moment dat het bijna te laat. Ze wilt voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt en neemt het heft in eigen handen.

Mijn mening

‘Blanco’ heeft een toffe voorkant. Er zitten zoveel details in. Er is goed over nagedacht.

In het begin snapte ik niet waar het verhaal naar toe ging. Ik voelde me eigenlijk net zo verloren als de hoofdpersoon Amanda. Daarnaast loopt in het begin de stijl niet zo lekker. Het is bijna staccato. Je merkt wel een mooie verandering als Amanda meer en meer het geheim ontrafelt. De stijl wordt dan ook eleganter en vloeiender.

Het eerste deel van het verhaal is meer een spannende roman dan een thriller. Halverwege het verhaal snap ik waarom het een psychologische thriller is. Het komt dan meer tot uiting. Er sluimert iets op de achtergrond. Langzaam vorm je je een beeld van de situatie. Je moet wel een beetje doorzetten. Het is geen snelle actiethriller.

Amanda is een interessant personage. Ze lijdt aan geheugenverlies en daardoor krijg je moeilijk hoogte van haar. Ze is goed uitgewerkt en komt mooi uit de verf.

Het plot is interessant en goed uitgedacht. Het einde is goed gedaan!

Bij Blanco sluimert er iets op de achtergrond. Het plot is goed gedaan!

Blogtour Blanco

De recensie is onderdeel van de blogtour van ‘Blanco’. Deze leuke bloggers doen ook mee:

Liefs,

Veronique

Bedankt Hamley Books voor het boek en de blogtour!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Blanco

Auteur: Darline Degheldere
Uitgever: Hamley Books
ISBN paperback:  9789464510027 
ISBN e-book: 9789464510034

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge