Recensie: Blauw Bloed – Mary Ritsema

BoekenGildeBlauw BloedVan Uitgeverij BoekenGilde kreeg ik het boek Blauw bloed van Mary Ritsema opgestuurd. Toen ik over het boek las, was ik nieuwsgierig. Hoe vond ik uiteindelijk het boek? Je leest het in deze recensie.

Het verhaal 

‘Blauw Bloed’ gaat over Lutske Jansje Baron. Ze is niet erkend door haar moeder en niet erkend door haar koninklijke vader. In dit boek krijgt zij eindelijk een gezicht.

Het boek heeft 244 pagina’s en bevat meer dan 100 illustraties in de vorm van foto’s, akten en genealogieën. Het boek wordt gratis verzonden. Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar Spierziekten Nederland.

Mijn mening

Toen ‘Blauw Bloed’ binnenkwam, was ik heel nieuwsgierig naar het verhaal. De flaptekst maakt je enorm nieuwsgierig.

In eerste instantie leek het boek op een studieboek. Dit komt door de opbouw en opmaak van ‘Blauw Bloed’. Het boek begint met een uitleg hoe je het boek dient te lezen. Handig, maar ik raakte de draad daardoor kwijt: het ene hoofdstuk was een dagboekfragment en daarna kwam in het volgende hoofdstuk een uitleg van Mary Ritsema over de zoektocht. Daarnaast zijn er zoveel namen van familieleden, dat ik het spoor kwijt was. Je springt ook van heden naar verleden en weer terug. Dit leest rommelig.

‘Blauw Bloed’ geeft je een kijkje in de geschiedenis van een familie. Door de dagboekfragmenten krijgt het verhaal een persoonlijk tintje. Dit geeft je het gevoel alsof je bij de familie op bezoek bent.

Het boek bevat allerlei foto’s, stambomen en oude documenten. Ze zijn niet allemaal even goed leesbaar, maar het laat goed de hoeveelheid werk van Mary en haar man zien. De liefde voor het onderzoek spat van elke pagina!

In Blauw Bloed krijgt Lutske Jansje Baron eindelijk een gezicht. De dagboekfragmenten maken het persoonlijk.

Liefs,

Veronique

*Bedankt BoekenGilde voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge