Recensie: Blauw – J.B. Ocean

Blauw

Vandaag heb ik eindelijk de recensie van Blauw van J.B. Ocean voor je. Ik was direct gecharmeerd van de mooie cover en ik had het boek al vaker op social media voorbij zien komen. Toen ik een mail van Hamley Books kreeg over ‘Blauw’ sprong ik een gat in de lucht. In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Blauw

Dit staat op de achterkant van ‘Blauw’:

De Antwerpse galeriehoudster Olivia worstelt al jaren met schuldgevoelens en verdriet. Haar vriendin Ella is de enige die haar geheim kent. Wanneer Olivia geen uitweg meer ziet, vindt Ella dat het tijd wordt dat Olivia de waarheid vertelt over wat er die zomer in Normandië is gebeurd. Maar dan blijkt dat Olivia niet de enige is die dingen verzwijgt en een zoektocht naar antwoorden begint.

Blauw is een verhaal waarin vriendschap centraal staat. Het is een roman over liefde en eenzaamheid waarin familie de rode draad is, ook al is die draad gebroken.

Mijn mening

De interessante cover viel me direct op. Het is een heel mooi ontwerp. De opmaak van de boeken van Hamley Books zijn eigenlijk altijd pareltjes. Bij ‘Blauw’ is dit niet anders. De details zijn ongelofelijk.

Vanaf de eerste pagina omarmt de warme stijl van J.B. Ocean je. Het is spannend en mooi tegelijkertijd. Je wordt in het verhaal getrokken en je komt er niet meer uit.

Er zijn verschillende verhaallijnen en daardoor heb je geen idee hoe ‘het’ zit. Wanneer je beseft hoe het zit, valt alles op zijn plek. Mijn eerste gedachte was: “wat?!” Het is ontzettend geraffineerd. Nee, ingenieus gedaan.

Soms gaan dingen wel erg snel en heel gemakkelijk. Dit voelt dan niet prettig.

‘Blauw’ heeft een bijzondere epiloog. Het verhaal is rond. Af. Klaar. Het is bijzonder om op deze manier dit verhaal af te sluiten. Meer ga ik je er niet over vertellen.

Blauw is geraffineerd en ingenieus. Het is spannend en mooi tegelijk. De epiloog is de kers op de taart.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Hamley Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt het boek kopen bij jouw boekhandel!

Gegevens over Blauw

Auteur: J.B. Ocean
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 300
ISBN ebook: 9789463967013 
Prijs ebook: €10,99
ISBN paperback: 9789463967037
Prijs paperback: €20,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge