Recensie: Bloedspoor – Anneke Eising

Bloedspoor

Van schrijfster Anneke Eising kreeg ik haar nieuwe boek Bloedspoor. De cover viel me direct. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Bloedspoor

Dit staat op de achterkant van ‘Bloedspoor’:

Wanneer Olivia eindelijk kan ontsnappen aan haar gewelddadige pleegmoeder, verhuist ze naar Rosetown. Op een nacht hoort ze een baby huilen. Dit geluid triggert een diep weggestopte herinnering. Ze gaat op zoek naar haar eigen familie. Na een confrontatie met haar pleegmoeder bemachtigt ze twee dossiers. Diezelfde dag redt ze een mishandelde hond.
Een paar dagen later vindt ze het lichaam van een jong indianenmeisje in het ijskoude water van de rivier. Vanaf dat moment komt haar eigen leven in een stroomversnelling. Ze raakt verwikkeld in een macaber spel. Iemand heeft het op haar gemunt en daardoor raakt ze alles kwijt. Er verdwijnen meer meisjes die door niemand gemist worden. Olivia vermoedt dat ze weet hoe het zit, maar dan wordt ze zelf verdacht. Tijdens haar vlucht gaat ze op onderzoek uit. Zo begint haar zoektocht naar de moordenaars van andere indianenmeisjes. Dan leert ze een paar tienerhoertjes kennen en door hen komt ze tot een schokkende ontdekking.

Mijn mening

‘Bloedspoor’ begint op een rustige manier. Je krijgt een kijkje in het leven op straat. Je voelt het leed bijna van de pagina’s spatten. Toch heb je geen idee waarom je deze informatie krijgt. Je hebt geen idee waar het verhaal naar toe gaat. Je wilt maar één ding: verder lezen!

Anneke Eising heeft een rustige, bijna melodieuze, stijl. Je wordt als vanzelf in het verhaal gezogen. Het leest heel gemakkelijk. De spanning wordt subtiel opgebouwd. In het begin mist het verhaal vaart, maar is de spanning wel aanwezig. Wanneer er vaart in het verhaal komt, wordt het heel spannend. Als lezer ga je een verhaal in je hoofd vormen. Anneke zet je regelmatig op een verkeerd been.

De cover is een olieverfschilderij en deze is gemaakt door Anneke zelf. Het is bijzonder om deze als voorkant voor een boek te kiezen. Het spreekt mij persoonlijk aan en valt je direct op.

Het plot is zoooooo goed! Geraffineerd bijna. Het komt op zo’n mooie manier bij elkaar. Wauw!

Bloedspoor heeft een geraffineerd plot! Wauw!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Anneke Eising voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge