Recensie: Skoftig – Marleen Hartog

Skoftig

Schrijfster Marleen Hartog vroeg of ik mee wilde doen aan haar blogtour rondom haar boek Skoftig. Ik kende het West-Friese woord niet en dat maakte me nieuwsgierig. In deze recensie vertel ik je meer over deze intrigerende thriller. Lees je mee?

Het verhaal van Skoftig

Dit staat op de achterkant van ‘Skoftig’:

Wat gebeurt er als je de controle over je eigen leven verliest?
Skoftig is een snelle thriller over een aantal jongvolwassenen die zoekende zijn. Wie beheerst de kunst om zich werkelijk los te maken van zijn verleden? En wie raakt verstrikt in het web van de toekomst?
Tijdens het kermisweekend in een dorp in West-Friesland worden alle relaties in moordend tempo op scherp gesteld. Het is kiezen of verliezen. Wie overleeft zijn verleden?
Stap jij in deze draaimolen?
Een zoektocht.
Een ontvoering.
Een zelfdoding.
Een gezin dat uit elkaar spat.
Een moord. (Of meer dan één…)
Dit boek is kermis.
Dit boek is Skoftig.

Mijn mening

De promotie van dit boek is bijzonder goed gedaan. Het is een voorbeeld van goede boekmarketing. De titel maakt je nieuwsgierig en de cover is bijzonder vanwege de eenvoud. Het is een beetje luguber.

De flaptekst verraadt eigenlijk niks over het verhaal. Hier moet je van houden. Ik vind het fijn om te weten waar ik aan begin, maar toch maakte het me wel nieuwsgierig. Het is een afweging die de schrijver moet maken.

Vanaf de eerste pagina wordt de lezer in het verhaal geslingerd. De verschillende gebeurtenissen zorgen voor een beklemmend gevoel. Je wordt onrustig en het lijkt een onmogelijke puzzel.

Er zijn ontzettend veel personages en je moet soms in de gaten houden wie wie is. Je leert wel alle personages kennen. Hoe de vork in de steel zit, weet je echter nog niet. Tijdens het lezen wordt duidelijk hoe de relaties zitten.

‘Skoftig’ heeft een goed plot. Marleen Hartog heeft een goed verhaal neergezet. Het is geloofwaardig. Verder is er de spanning vanaf pagina één aanwezig.

Skoftig is intrigerend, spannend en heeft een goed plot!

Er komt nog een Achter het boek-interview met Marleen Hartog online!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Marleen Hartog voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge