Recensie: Boekwinkel De overkant deel 1 Aanpakken – Julia Sprang

Boekwinkel De overkant

Van Loft Books kreeg ik het e-book Boekwinkel De overkant (deel 1: aanpakken) van Julia Sprang. Een heerlijk wegdroomboek! In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Boekwinkel De overkant

De serie Boekwinkel De overkant draait om het reilen en zeilen in een kleine eilandboekwinkel. Anouk is na een heftige periode in haar leven naar het eiland gekomen om zichzelf weer te vinden. Met haar ex Robert woonde ze in een enorm pand in het centrum van Utrecht. Hij was strafrechtadvocaat en zij hr-manager, allebei zeer succesvol, maar het bleek dat hij een dubbelleven leidde. Anouk besloot Robert aan de kant te zetten en zegde haar baan op. Ze probeert alles wat er is gebeurd te verwerken en denkt daarbij vaak aan haar overleden moeder. Haar droom is om een boekwinkel te beginnen waar mensen ook gezellig koffie kunnen komen drinken. Ze heeft een pand gekocht en alle plannen liggen klaar, en de openingsdatum nadert met rasse schreden. Zal het haar lukken om alles op tijd af te krijgen? Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Stefan, een weduwnaar uit de buurt met een jonge dochter, zet alles op alles om Anouk te helpen met haar winkel. Heeft Anouk straks niet alleen een nieuwe winkel, maar ook een nieuwe liefde?

Mijn mening

‘Boekwinkel De overkant’ is een heerlijk wegdroom verhaal. Je droomt weg naar een Nederlands eiland en je geniet van het eilandleven. En het gaat over een boekwinkel! Hoe leuk is dat!

De personages zijn herkenbaar voor iedereen. De twee hoofdpersonen lijken twee losstaande personages te zijn, maar ze komen op een leuke manier bij elkaar. Toch duurde het even voor je in het verhaal zit en er vaart in het verhaal komt. In het begin kabbelt het een beetje voort.

Julia Sprang heeft een fijne en beeldende stijl. Als lezer waande je je bijna in de boekwinkel en je hoorde de mensen bijna praten. Heerlijk!

Het is een tikkeltje voorspelbaar en je weet wat er gaat gebeuren. Dit stoorde mij echter niet.

De voorkant is heel mooi gemaakt en past bij de sfeer. Het heeft iets romantisch en iets weg van een feelgood cover.

Het verhaal gaat verder in een volgend deel en daar ben ik heel nieuwsgierig naar!

Boekwinkel De overkant is romantisch. Je waant je in de boekwinkel!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge