Recensie: Brabbelepoepsie – Jan Lavrijsen

Van auteur Jan Lavrijsen kreeg ik de bundel Brabbelepoepsie. Een bundel met een heerlijke titel! In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee?

Het verhaal van Brabbelepoepsie

Bundel met twee verhalen: ‘De Tovertuin’, met herinneringen aan een bal in de openlucht,’Koning Karel’, een kluchtige satire en een vrolijke én dramatische novelle: ‘Brabbelepoepsie’.

In de debuutbundel ‘Brabbelepoepsie’ – verhalen over kleine mensen – schotelt de taalminnaar Jan Lavrijsen u met een heel eigen stem een aantal originele verhalen voor. Het zijn meeslepende, hilarische en lyrische vertellingen die gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen en op verbeelding. Herinneringen uit het leven van de schrijver vormen daarbij een wezenlijke bron van inspiratie. Feit en fictie lopen naadloos in elkaar over, in stemmingen die als romantisch te bestempelen zijn, met een lach, een traan en onverwachte wendingen. U vindt twee verhalen en een novelle: over een jeugdig avontuur, een kluchtige satire, en een vrolijke én aangrijpende geschiedenis in een soms welhaast mythische, zelfs mystieke sfeer.

Mijn mening

De titel van deze verhalenbundel is zo leuk. Ik vind ‘Brabbelepoepsie’ zo leuk klinken. De cover vind ik een tikkeltje saai. Hij zou me niet zo snel opvallen.

De verhalenbundel bestaat uit twee korte verhalen en een novelle. De novelle is het derde verhaal in deze bundel en deze vond ik het minste. Het had me niet direct en ik kwam er niet zo goed doorheen. Het is een verhaal voor de liefhebber.

De twee korte verhalen spraken me meer aan. De stijl van Jan Lavrijsen is warm en vol beeldend taalgebruik. Het is vol details en daardoor kun je soms verdwalen in de zinnen. Het is soms misschien wel een tikkeltje oubollig. Je moet ervan houden.

Het eerste verhaal heet ‘De Tovertuin’. Langzaam komt het verhaal tevoorschijn. Het is soms gewoon een beetje te veel. Toch vond ik het een mooi verhaal!

Het tweede verhaal heet ‘Koning Karel’ en is erg mooi. Er zitten een aantal mooie boodschap in verstopt. Het zet je aan het denken.

Brabbelepoepsie is een originele verhalenbundel!

Liefs,

Veronique

Bedankt Jan Lavrijsen voor het boek!

e kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Brabbelepoepsie

Auteur: Jan Lavrijsen
ISBN paperback: 9789090348834 

 Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge