Recensie: De horzel – Marc Raabe

Ik heb zo’n zin om deze recensie met je te delen! Ik mocht het derde deel in de serie over Tom Babylon lezen. Na ‘Sleutel 17‘ en ‘Kamer 19‘ was ik zo benieuwd naar dit nieuwste boek. En… het stelde me niet teleur! Ik ga je er alles over vertellen. Lees je mee?

Let op: Deze recensie kan spoilers bevatten over deel 1 en 2. Wil je bij het begin beginnen? Lees dan eerst ‘Sleutel 17′.

Het verhaal van De horzel

‘I love you all!’
Brad Galloways oerkreet weerkaatst door het Olympiapark in Berlijn en wordt beantwoord door de 22.000 fans die zich daar verzameld hebben. Op dat moment betreedt een onbekende vrouw het podium en overhandigt de verbaasde rockster een envelop. Niemand kan dan vermoeden dat een dag later Galloways leeggebloede lichaam zal worden gevonden, vastgeketend aan zijn bed in een pension.

Rechercheur Tom Babylon wordt op de zaak gezet en gaat samen met psychologe Sita Johanns op onderzoek uit. De moord blijkt te maken te hebben met een dertig jaar oude ontvoeringszaak. Het spoor leidt naar een vrouw die ooit moest kiezen tussen twee mannen die allebei bereid waren over lijken te gaan…

Mijn mening

‘De horzel’ is een strakke thriller. Het begin zet direct de toon voor het verhaal. Er is geen tijd voor poespas of uitgebreide omschrijvingen. Het is een verhaal waar je instapt en vervolgens blijft het verhaal maar gaan.

In dit derde deel leer je rechercheur Tom Babylon nog beter kennen. Het verleden wordt verder uitgewerkt en je krijgt een nog beter beeld van Tom. Alhoewel… niet helemaal. Er blijven nog wat mooie losse eindjes over. Er is in dit deel een andere rol voor psychologe Sita Johanss weggelegd. De dynamiek tussen de twee partners is anders, maar niet slechter.

‘De horzel’ vind ik persoonlijk intenser en heftiger dan de eerdere delen. Het is pittig. Dit heeft te maken met de gebeurtenissen en de emoties die aan de oppervlakte liggen. Het is een achtbaan vol emotie. Hierdoor kun je soms even verdwaald raken in het verhaal. Toch is het een verhaal dat je raakt.

Halverwege zit een wending waar ik aan moest wennen. Ik snapte niet precies de bedoeling. Psychologisch zit deze thriller heel goed in elkaar. Het einde geeft je nog een trap na.

Het is aan te raden om de boeken achter elkaar te lezen. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de hele serie. Het plot van dit deel komt dan nog beter binnen.

Als je houdt van de boeken van M.J. Arlidge dan kan ik je de boeken van Marc Raabe zeker aanraden! Met ‘De horzel’ zet Marc Raabe zich nog meer op de Nederlandse thrillerkaart!

Meer van Marc Raabe

Liefs,

Veronique

Bedankt A.W. Bruna Uitgevers voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De horzel

Auteur: Marc Raabe
Vertaling: Marcel Misset
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
ISBN paperback: 9789400514034
ISBN E-book: 9789044933086 

 Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe recensies en andere blogposts in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge