Recensie: Kamer 19 – Marc Raabe

Kamer 19, Marc Raabe

Ik sta te popelen om je alles te vertellen over de nieuwste thriller, Kamer 19, van Marc Raabe. ‘Sleutel 17‘ vond ik fantastisch, maar dit tweede deel is nog veel beter! Maak je klaar voor een portie enthousiasme. Lees je mee?

*Let op: er staan eventueel spoilers over ‘Sleutel 17‘ in deze recensie!

Het verhaal van Kamer 19

Op het openingsevenement van de Berlinale zorgt een snuff-movie voor een massale schok. Ruim 1800 sterren en beroemdheden zien hoe een gruwelijke moord op camera is vastgelegd. Het slachtoffer is de dochter van burgemeester Otto Keller. De dader dreigt dat het niet bij deze moord zal blijven.
Rechercheur Tom Babylon en psychologe Sita Johanns staan met hun onderzoek naar de moord onder hoge druk. Maar een groep beroemdheden rond Otto Keller werkt hen tegen. De burgemeester heeft duidelijk iets te verbergen.
Op de plaats-delict ontmoet Babylon een angstige getuige: een meisje van elf jaar oud dat niet kan praten. Haar enorme gelijkenis met Toms vermiste zus Viola rijt oude wonden bij hem open. Dan wordt de dochter van een andere Berlijnse beroemdheid ontvoerd. En plotseling realiseert Sita Johanns zich dat er een verband bestaat tussen haar en de slachtoffers: een vreselijke gebeurtenis in haar jeugd – en het getal negentien.

Mijn mening

Het begin van ‘Kamer 19’ is waanzinnig. Je wordt direct in het verhaal gezogen en eigenlijk dacht ik alleen: ‘Wauw, wauw, wauw!’

‘Kamer 19’ is het vervolg op ‘Sleutel 17’ en uiteraard zitten in dit tweede deel mooie verwijzingen naar het hoofdverhaal van dit eerste deel. Het is mooi hoe de rode draad doorloopt. Je moet wel het eerste deel even lezen om deze subtiele verwijzingen te snappen.

Sita Johanns is een aparte verschijning, maar in dit deel kom je achter haar verhaal. Ze heeft zoveel lagen, zoveel diepgang. Er zit zoveel meer achter dan je in eerste instantie ziet. Het is een heel intens personage. Tom Babylon viel in dit deel een klein beetje weg, maar ik vind het mooi hoe de twee samen een heel mooi duo zijn.

Het tempo in deze thriller ligt hoog. De hoofdstukken zijn niet al te lang en je gaat vanzelf fantaseren over het einde. Uiteraard zit je er helemaal naast.

Alles aan dit verhaal vond ik steengoed. Door het eerste deel lag de lat heel hoog, maar ik vond dit verhaal nog veel beter. Het verhaal is niet mijn nieuwe favoriete thriller geworden, maar het kwam wel heel dichtbij.

Kamer 19 is steengoed!

Liefs,

Veronique

Bedankt A.W. Bruna voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Kamer 19

Auteur: Marc Raabe
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
ISBN paperback:  9789400514027 
ISBN e-book: 9789044933079 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge