Recensie: Hoteldebotel in een hotel – Eugenius Quak

Ik las Hoteldebotel in een hotel van Eugenius Quak. Een grappige detective in een eigenzinnige stijl. Ik vertel je er graag meer over in mijn recensie. Lees je mee?

Het verhaal van Hoteldebotel in een hotel

Het enfant terrible van de misdaadliteratuur is terug. En hoe! Eugenius Quak ontsnapt uit de gevangenis en duikt onder in strandhotel De Rode Haring, dat zich specialiseert in oude, hulpbehoevende mensen. Buiten maakt de politie jacht op hem, binnen jaagt een van de oudjes een andere gast de dood in, en dan komt de politie binnen. Oud-detective Quak ziet maar één manier om arrestatie te vermijden: hij moet op geniale wijze de moord oplossen, en snel ook, vóór hij wordt herkend! Mijn naam is Eugenius M. Quak, tot voor kort woonachtig in de bak. Ik werd daarin opgedoekt nadat ik als privédetective op geniale wijze mijn eerste zaak wist op te lossen. Ik stond aan het hoofd van het gerenommeerde EQPD, met vele speurneuzen op de loonlijst. Niet dat ik hen ooit onder ogen kreeg. Dat maakte ook niet uit, zolang ik ze bij mijn cliënt als kostenpost in rekening kon brengen. En dat was, als ik het me goed herinner, de reden waarom ik tussen vier muren terechtkwam. Maar dat is altijd nog beter dan dat ik tussen zes plankjes was geëindigd, zoals mijn cliënt had gewild.

Mijn mening

De cover van ‘Hoteldebotel in een hotel’ is een beetje retro en daarom zou hij mij zijn opgevallen in een boekhandel. Het past ergens ook bij de sfeer van het verhaal. Het retrogevoel wordt versterkt door het gebruik van een bepaald lettertype. Ik moest hier even aan wennen.

Het begin van deze detective is erg grappig. Je weet eigenlijk niet zo goed wat je overkomt. Ik miste hierdoor wel soms de rode draad van het verhaal. Het is soms een beetje all over the place. Misschien is dit ook het karakter van Eugenius Quak.

De stijl is opmerkelijk en eigenzinnig. Je wordt als lezer ook betrokken in het verhaal. De schrijver spreekt je namelijk rechtstreeks aan. Dit vond ik erg leuk. De humor is heerlijk en het tovert een glimlach op je gezicht. Je moet wel van zijweggetjes en extra informatie houden.

Daarnaast is de schrijver ook de hoofdpersoon in het verhaal. Dit vond ik een originele invalshoek. Het is alsof je luistert naar een verhaal over het leven van de schrijver. Je krijgt hierdoor een goed beeld van het personage.

Ik heb genoten van deze bijzondere detective. Het is anders dan alle andere detectives!

Hoteldebotel in een hotel is eigenzinnig, origineel en hilarisch.

Liefs,

Veronique

Bedankt E-Pulp Publishers voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Hoteldebotel in een hotel

Auteur: Eugenius Quak
Uitgever: E-Pulp Publioshers
ISBN paperback:  9789492715517 
ISBN e-book: 9789492715562 

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge