Recensie: Gevangen – Adele Scholten

Van Books & Butterflies mocht Gevangen van Adele Scholten lezen. Dit is het eerste deel van de serie ‘Wisseldier’. Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van Gevangen

Tessa is een wisseldier, een tiener die in een levensgevaarlijke brulhond kan veranderen. Als ze uitgekozen wordt om met Erik, haar roedelleider, het verbindingsritueel te doen, sluit ze zich bij de rebellen aan. Samen met hen maakt ze plannen voor de opstand die in volle gang is om het land te bevrijden van de heersende dictatuur. Maar dan komt Erik haar op het spoor en gebeuren er nare dingen. Tessa beseft langzaam maar zeker dat door haar aanwezigheid niemand meer veilig is, want Erik wil zijn aan hem beloofde bruid terug.

Mijn mening

De cover van ‘Gevangen’ is geweldig. Hij is zo gaaf! Het is onheilspellend en mysterieus. Ik vind hem te gek!

Het verhaal begint heel goed en er zit vaart in. Alleen valt het verhaal daarna een beetje stil. Door de lange hoofdstukken voelde het soms niet fijn aan. Je krijgt veel informatie en dit moet je als lezer toch verwerken. Hierdoor raakte ik soms de rode draad kwijt en wist ik niet zo goed waar het verhaal naar toe zou gaan.

Dit is het eerste deel in de serie en ik snap dat je dan nog niet alle kaarten van een personage op tafel wilt leggen. Hierdoor vond ik Tessa een beetje vlak. Er zit veel meer in haar als personage. Het verhaal speelt zich af in een ‘andere’ wereld. De wereld is volledig nieuw voor je en daarom is de uitwerking van de wereld cruciaal. Je hebt anders als lezer veel vragen. Soms miste ik een verdere uitwerking van de wereld. Het voelde net niet helemaal af. Ik denk en hoop dat in het vervolg Tessa en de wereld nog meer worden uitgewerkt

Het verhaal zit op een mooie manier in elkaar en ook de wisseldieren vond ik erg interessant. Het maakt het plot interessant. Ik ben benieuwd naar het vervolg van ‘Gevangen’.

Gevangen heeft een toffe cover en het plot is interessant!

Blogtour Gevangen

Deze recensie is onderdeel van de blogtour van Gevangen. Deze leuke bloggers doen ook mee aan de blogtour:

Liefs,

Veronique

Bedankt Books & Butterflies voor het boek!

Je kunt dit boek bij o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Gevangen

Auteur: Adele Scholten
Uitgever: books & Butterflies
ISBN e-book: 9789464208900

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge