Recensie: Braincrash – Tanja de JongeVan auteur Tanja de Jonge mocht ik meedoen aan de blogtour van Braincrash. Wat is dit een goede jeugdroman. Het is spannend, snel en heeft een goed plot. Ik vertel je er graag alles over. Lees je mee?

Het verhaal van Braincrash

‘Welkom,’ zei een blikkerige mannenstem. Dylan schrok ervan. ‘Om verder te gaan, dient u zich eerst aan te melden. Steek uw wijsvinger in de scanner voor uw lichaamsidentificatie.’ Lichaamsidentificatie, dacht Dylan. Wat is dat? Hij reikte met zijn hand naar het kastje en stak zijn vinger in het gat. Meteen voelde hij een harde steek. Hij deinsde achteruit.

Dylan moet een geheimzinnige brief bezorgen op een bedrijventerrein. Dagen later wordt hij gevonden aan de kant van een drukke weg, zonder een herinnering aan wat er is gebeurd. Gaandeweg flitsen er steeds meer beelden door zijn hoofd. Herinneringen of nachtmerries? Dylans zus Indy en haar beste vriendin Aya gaan op zoek naar de waarheid.

Mijn mening

‘Braincrash’ heeft zo’n tof begin. Het is zo spannend. Je zit direct in het verhaal. Door de flaptekst weet je ook niet precies waar dit verhaal naar toe gaat. Je leest alleen een aanleiding en dat vind ik heel goed gedaan. Het is verrassend.

Tanja de Jonge heeft een fijne stijl. Het leest vlot en is makkelijk te volgen. Het is een stijl die veel jongeren zal aanspreken.

In het begin moest ik even wennen aan de dialogen. Ze lopen niet allemaal even lekker. Later wordt het voor mijn gevoel wel beter. Het verhaal is opgedeeld in verschillende gedeeltes en dat had voor mij niet gehoeven. Ik snap de functie niet helemaal.

Het plot is heel goed. Het is enorm spannend en het prikkelt je. Er zitten ook een aantal mooie lagen in het verhaal. Het zorgt ervoor dat het verhaal meer is dan een spannend verhaal.

Ik heb enorm genoten van ‘Braincrash’. Het was mijn kennismaking met Tanja de Jonge, maar ik ben onder de indruk en benieuwd naar meer.

Braincrash is spannend en prikkelend!

Koop dit boek via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Blogmas 2022

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2022! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Tanja de Jonge voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Braincrash

Auteur: Tanja de Jonge
Uitgeverij: Leopold
ISBN E-Book: 9789025884451
ISBN paperback: 9789025884451

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

2 Replies to “Recensie: Braincrash – Tanja de Jonge”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge