Recensie: Contact – Jeannette Jansen-Kim

Contact-Jeannette Jansen-KimToen Jeannette mij vroeg of ik haar verhalenbundel wilde lezen, twijfelde ik geen moment. Ik was heel benieuwd naar de schrijfstijl en ik was benieuwd naar de korte verhalen. De verhalen maakten diepe indruk…

Over het boek

Het boek bestaat uit 29 korte verhalen. De thema’s van het boek zijn heftig. In het boek staat de interactie en relatie tussen mensen centraal. Mensen die contact zoeken of juist contact vermijden. Sommige mensen lukt het en sommige mensen falen erin.

Mijn mening

Ik lees eigenlijk nooit ‘korte verhalen’, maar ik stond open voor het boek. Ik was geïnteresseerd in de verhalen en in de schrijfstijl van Jeannette. Daarnaast sprak de cover mij enorm aan. Een mooie, oude telefoon siert de voorkant. Ik was benieuwd!

Jeannette gaf me de tip om het boek niet achter elkaar te lezen, maar gedoseerd. Het is een verhalenbundel met losstaande verhalen. Deze tip nam ik ter harte en ik nam het boek overal mee naar toe: tijdens het koken, naar bed, tijdens het ontbijt, tijdens het avondeten, in bad of tijdens de reclame van de tv.

Elk verhaal is losstaand te lezen en elke keer heeft Jeannette je te pakken. De verhalen zijn kort, er is weinig tijd om de lezer aan je te binden en dit heeft de schrijfster in de smiezen. Elk verhaal is goed, elk verhaal heeft je en elk verhaal laat je met een wauw-wat-is-dit-gevoel achter. Elk verhaal suddert na in je gedachten. En… dan is het voor mij een goed verhaal/boek.

De thema’s zijn mooi en soms heftig. De schrijfstijl van Jeannette is heel fijn en prettig. Ze speelt met taal en schrijft heel beeldend. De meest bizarre dingen brengt ze mooi. Je krijgt (bijna) bewondering voor degene die iets verschrikkelijks doet. Met elk personage kun je jezelf vergelijken en de situaties zijn soms bizar, maar soms ook heel herkenbaar. Soms heb ik hardop gelachen en soms heb ik een traantje weggepinkt.

Ik ben enorm enthousiast over dit boek (was het nog niet duidelijk?) en ik ben heel benieuwd wat Jeannette nog meer voor ons in petto heeft.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Jeannette voor het boek! Ik vond het een eer om het te mogen lezen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

2 Replies to “Recensie: Contact – Jeannette Jansen-Kim”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge