Recensie: De cursus – Elvin Post

recensie de cursus elvin post

‘Een eiland. Negen cursisten. Niemand kan weg…’ Dit stond in het persbericht van de thriller De cursus van Elvin Post. Het klonk direct zo goed! In mijn recensie vertel ik je meer over deze thriller. Lees je mee?

Het verhaal van De cursus

Hier gaat ‘De cursus’ over:

In ‘De cursus’, de nieuwe thriller van Elvin Post, heeft Carol Arrington een droom: schrijfster worden. Door omstandigheden en uitstelgedrag is het er nog niet van gekomen. Dan wijst een vriendin haar op Kill Your Darlings, een jaarlijkse schrijfcursus op Big Rock Island van bestsellerauteur Victor Aster. Carol besluit ervoor te gaan. Maar wanneer op het eiland vlak na elkaar twee cursisten om het leven komen en communicatie met het vasteland onmogelijk blijkt, begint ze al snel te begrijpen dat haar doel om een boek van de grond te krijgen weleens zou kunnen veranderen in een strijd voor haar leven.

Mijn mening

Toen ik dit boek ontving, stond ik letterlijk te springen om hem te lezen. Ik kon gewoon niet wachten. Mijn verwachtingen waren heel hoog en… ik werd niet teleurgesteld!

Elvin Post heeft een fijne stijl. Het is bijna filmisch geschreven. De pagina’s vliegen door je vingers (sorry voor het cliché). Je wordt meegesleurd in de wereld van Elvin Post.

De thriller begint misschien wat traag, maar de sluimerende spanningsopbouw maakt veel goed. Eigenlijk is het plot heel simpel, maar het is heel goed uitgedacht door Elvin Post. Het voelt helemaal niet als een cliché.

Een cursus over het schrijven van een boek is een interessante invalshoek. Je krijgt ook wat technische informatie over het schrijven van een boek mee. Dit vond ik een leuke toevoeging. Je krijgt een kijkje achter de schermen.

Er zijn veel personages in dit verhaal en daar moest ik even aan wennen. Ik gooide regelmatig de namen door elkaar. De hoeveelheid personages heb je ook wel nodig om een bepaalde spanning te creëren. Met minder personages was het verhaal minder goed uit de verf gekomen.

Wat vond ik ‘De cursus’ een goede thriller! Als je nog een spannende thriller zoekt, lees dit boek.

De cursus is zo zo zo goed!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Ambo Anthos voor het boek!

Steun je boekhandel en koop je boek daar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De cursus

Auteur: Elvin Post
Uitgever: Uitgeverij Ambo Anthos
ISBN paperback: 9789041419699 
Prijs paperback: €20,99

2 Replies to “Recensie: De cursus – Elvin Post”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge