Recensie: De druivenfluisteraar – Ilja Gort

De druivenfluisteraar

Van schrijver Ilja Gort kreeg ik een mail met de vraag of ik zijn nieuwe boek, De druivenfluisteraar, wilde lezen. In deze recensie vertel ik je meer over deze roman met spanning. Lees je mee?

Het verhaal van De druivenfluisteraar

‘De druivenfluisteraar’ gaat over Janty. Zijn bestaan wordt gevuld door het eenzame werk in de wijngaard. Hij sluit, dankzij een bijzondere gave, een vriendschap met een truffelvarken en redt zijn nieuwe vriend van de slager. Dit is het startschot van een roadtrip met verschillende bizarre situaties. Geholpen door Figaro-journaliste Leonie Fougard komt het tot een krachtmeting met de sterkste man van Italië.

Mijn mening

De schilderachtige cover van ‘De druivenfluisteraar’ geeft je een vakantiegevoel. Je hebt zin om af te dwalen naar Frankrijk en Italië. De Italiaanse of Franse woorden die soms worden gebruikt versterken dit gevoel.

Het is een roman, maar er zit ook spanning in. Deze combinatie is goed in balans.

Ilja Gort heeft een elegante, beeldende schrijfstijl. Het is echter geen zware roman met moeilijke woorden. Het verhaal is doorspekt met humor.

De personages zijn verschillend en elkaars tegenpolen. Hierdoor worden de karakters uitvergroot. Ik kreeg niet snel hoogte van Janty. Hij is echter wel een personage met diepgang. In eerste instantie lijkt hij eenvoudig, maar het verhaal achter hem is heel verrassend. Ik vond het varken geweldig en een leuke toevoeging.

Sommige heftige gebeurtenissen worden op een eenvoudige manier verteld en hierdoor bestaat de kans dat je de impact mist.

De druivenfluisteraar is een mooie roman met spanning en ogenschijnlijke eenvoudige personages.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Ilja Gort voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge