Recensie: Duister verleden – Wim Hendrikse

Duister Verleden

Van Uitgeverij Aspekt kreeg ik het boek Duister Verleden van Wim Hendrikse. Het is het derde deel in de Eyewitness-serie en het nieuwste boek van Wim Hendrikse. Ik las al ‘Bloedband’ en ik keek uit naar een vervolg met het bijzondere detective-duo: detective Joop en rechercheur Theo. Kan het duo me weer charmeren? En is ‘Duister verleden’ net zo spannend als het vorige deel? Je leest het in deze recensie.

Het verhaal van Duister verleden

De moeder van archeologe Linda Francke komt te overlijden, haar zus verdwijnt kort daarna en vervolgens wordt er een inbraak gepleegd in het huis van Linda. Niet ver van haar huis komt een man te overlijden onder verdachte omstandigheden. Allemaal zaken die onopgelost zijn gebleven.

Tijdens graafwerkzaamheden stuit men op het skelet van een baby, die omstreeks 1830 is vermoord. Was Linda Francke bij toeval betrokken bij het voorbereidende bodemonderzoek?

Detective Joop Hamelink en rechercheur Theo de Rooy vinden een verminkt lijk. Het spoor leidt naar een kleine sekte in Zuiddorpe. Een charismatische man leidt deze groep en probeert zijn ware identiteit verborgen te houden. Verleden en heden zijn met elkaar verbonden, maar op welke manier?

Mijn mening

De cover van ‘Duister verleden’ maakt je nieuwsgierig en past bij de rest van de serie. Ik vind het fijn als een boekenserie er hetzelfde uitziet. Het straalt dan een geheel uit.

De proloog van ‘Duister verleden’ is fantastisch. Wauw! Je zit direct in het verhaal. Wim Hendrikse heeft een goede stijl en in dit boek is dat niet anders.

Joop en zijn vader zijn geweldig. Het is een origineel duo. Joop en Theo (rechercheur) zijn ook leuk samen en ze vullen elkaar goed aan. Daarnaast zijn het niet de standaardhelden uit een boek. Ze zijn gewoon normaal. Dat maakt deze thriller tastbaarder. Daarnaast bevat het verhaal veel emoties. Dat maakt het verhaal tastbaarder.

Er wordt in het verhaal heel veel randinformatie gegeven. Daardoor verdronk ik soms in de vele details. Soms vond ik gebeurtenissen een tikkeltje vaag.

Het verhaal is zo opgezet dat je niet meer weet wat echt is. Knap! Hierdoor raakte ik op een goede manier in de war en wilde ik doorlezen. Ik was benieuwd naar de ontknoping. Het verhaal is kabbelend en miste soms wat vaart. Toch zit er genoeg spanning in om door te lezen. Er zitten een aantal goede gebeurtenissen in die je niet ziet aan komen.

Duister verleden is een thriller met een menselijk, emotioneel randje.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Aspekt voor het boek.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge