Recensie: De Eyckenhof – Jackie van Laren


De eerste dag van de Feelgoodboekenweek trap ik af met het boek De Eyckenhof van Jackie van Laren. Ik vertel je in mijn recensie graag meer over dit leuke verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van De Eyckenhof

Op bungalowpark De Eyckenhof lijkt alles tegen te zitten. Na het overlijden van de oude baron is het kasteeltje bij het park in verval geraakt, gaat het inkomen van beheerdersechtpaar Henk en Rosie van Marle zo achteruit dat ze vrezen voor hun pensioen, kan hun zoon Joost het geluk niet vinden in zijn relatie en werk en is hun kleinzoon Aloys in stilte aan het worstelen met de liefde. Maar als architect Per Quinn Rosendahl zich het lot van het kasteeltje aantrekt begint alles te veranderen, zelfs voor de kosmopolitische, ongebonden Per: kan hij nog wel vertrekken?

Ook Charlie Blum komt op De Eyckenhof terecht als ze een zomerhuisje erft van haar oom, een vermaarde kunstschilder. Ze komt erachter dat hij daar een tweede leven leidde, met de grote liefde die de inspiratie was voor zijn beroemdste kunstwerk. Die ontdekking werpt ook een ander licht op Charlies eigen relatie: is haar vriend wel haar droompartner? Als ze echt gelukkig wil worden, zal ze eerlijk moeten zijn tegen zichzelf en tegen anderen.

Charlie vindt, net als Per, Joost en Aloys, op De Eyckenhof iets wat ze niet had verwacht. Een gevoel van thuishoren, van familie en misschien zelfs wel van ware liefde…

Mijn mening

‘De Eyckenhof’ heeft een mooie cover en de titel sprak me eigenlijk direct aan. Het heeft iets deftigs.

Het verhaal heeft verschillende personages en iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal, maar het draait allemaal om het bungalowpark. Alles komt samen op het park. Sommige personages, zoals de vriend van Charlie, vond ik irritant. Charlie is interessant en Per vond ik tof personage. Henk en Rosy, het beheerdersechtpaar, vond ik mooi duo. De personages zijn menselijk en heel verschillend. Ze passen allemaal heel goed bij elkaar.

Jackie van Laren heeft een strakke stijl zonder poespas. De dialogen zijn wat langer en daardoor gaat soms de vaart uit het verhaal.

Alles komt op een mooie manier samen op De Eyckenhof. Het staat op een mooie manier in het middelpunt. Er gebeurt ontzettend veel in het verhaal en daardoor is het geen moment saai. Ik zou dit verhaal wel als Netflixserie willen hebben. Het lijkt me heerlijk wegkijken!

De Ecykenhof leest als een Netflixserie! Heerlijk!

Benieuwd naar dit boek? Bestel het bij o.a. Bol of Bruna. Of steun de lokale boekhandel!

Niks missen van de Feelgoodboekenweek?

Abonneer je hieronder gratis Veronique’s Boekenhoekje en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Boekerij voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van De Eyckenhof

Auteur: Jackie van Laren
Uitgeverij: Uitgeverij Boekerij
ISBN paperback: 9789022599044 
ISBN E-book: 9789402321487

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge