Recensie: Rozen & Azijn – Linda Babel

Cover van De Verhalenfabriek

Heb je de serie ‘Bridgerton’ gezien? Rozen & Azijn van Linda Babel deed me daar direct aan denken. Het is een leuke, vlotte feelgood. In mijn recensie vertel ik je graag meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Rozen & Azijn

Lady Rosanne van Willow Wood is al jaren verliefd op de knappe lord Neville. Met Valentijn stuurt ze hem een prachtige valentijnskaart en bedenkt ze een plan om nog meer indruk op hem te maken. Maar het loopt anders. Een onverwachte ontmoeting met de onbehouwen Jonathan Whittaker laat haar plan mislukken.

Maar dan ziet Rosanne een nieuwe mogelijkheid om het hart van lord Neville te veroveren. Tussen de berg romantische kaarten die lord Neville heeft ontvangen, bevindt zich een kaart met een venijnige boodschap: een vinegar Valentine. Rosanne is vastbesloten om lord Neville te helpen de afzender te ontmaskeren, zodat zijn goede naam niet door het slijk zal worden gehaald en hij haar eeuwig dankbaar zal zijn…

Mijn mening

‘Rozen & Azijn’ heeft een toffe cover. Het deed me denken aan de serie ‘Bridgerton’ op Netflix. Het verhaal heeft ook die sfeer. Ik houd ervan! Ik waan me graag in andere tijden en bij dit verhaal kon ik heerlijk wegdromen.

Linda Babel ken je van ‘Een tweede kans‘ en ‘Bella Eliá‘. In dit verhaal zie je een mooie groei in de schrijfstijl van Linda. Het is een vlotte, fijne stijl. Het leest gewoon heel fijn.

Het verhaal is leuk en de vinegar Valentine is een originele toevoeging. Het zorgt voor een andere dynamiek in het verhaal. Het maakt het verhaal ook minder zoetsappig en misschien wel een tikkeltje spannend.

Rosanne vind ik een leuk personage. Ze schopt heerlijk tegen de heersende orde en ze past eigenlijk niet helemaal in haar tijd. Je krijgt ook een beetje medelijden met Rosanne. Je weet ergens hoe het gaat aflopen. Jonathan Whittaker en lord Neville zorgen voor balans in het verhaal. Het maakt het verhaal wat stoerder.

Soms gebeurt er veel tegelijk en was ik even de draad kwijt, maar dat mag de pret niet drukken. Het is gewoon een leuk verhaal. En… het is beslist geen zuur verhaal!

Rozen & Azijn is een leuke feelgood. Het deed me denken aan de serie Bridgerton!

Benieuwd naar dit boek? Koop het boek via Bol.com of Bruna. Ook te lezen via Kobo Plus!

Meer van Linda Babel?

Niks missen van de Feelgoodboekenweek?

Abonneer je hieronder gratis Veronique’s Boekenhoekje en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt De Verhalenfabriek voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van Rozen & Azijn

Auteur: Linda Babel
ISBN E-book: 9789461098757

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge