Recensie: De juffen van de Klimop-serie – Eveline Heijnen

Covers van Loft Books

Een feelgoodboekenserie mag uiteraard niet ontbreken tijdens de Feelgoodboekenweek. Ik las de serie De juffen van de Klimop van Eveline Heijnen. Een driedelige serie over drie verschillende juffen op een basisschool. In mijn recensie vertel ik je alles over de serie. Lees je mee?

Het verhaal van Ik vink jou leuk


Het eerste deel in de feelgoodserie ‘De juffen van de Klimop’, waarin Julia haar wensenlijstje om de ideale man te vinden misschien wel aan de kant moet schuiven.

Julia weet precies wat ze wil. Een man die op tijd verschijnt op een eerste date, verzorgde nagels heeft, weinig tot geen vlees eet en ga zo maar door. Haar wensenlijstje wordt per date aangevuld, wat het steeds lastiger maakt om de perfecte partner te vinden. En dan ontmoet ze Roan, die voor directe vlinders in haar buik zorgt. Er is één nadeel: Roan scoort niet hoog op het lijstje van Julia. Hoe beter Julia hem leert kennen, hoe minder vinkjes hij scoort. Dit is niet hoe ze haar toekomst voor ogen had. Kan ze de illusie van de ideale man aan de kant schuiven?

Mijn mening

‘Ik vink jou leuk’ is het eerste deel van de serie. De cover vind ik erg mooi. De kleuren passen heel goed bij elkaar. Ik vind de titel leuk gekozen.

In het begin moest ik heel erg wennen aan Julia. Ze is een beetje te wanhopig voor mijn gevoel. Je voelt een bepaalde afstand. Tegen het einde kwam er meer diepgang in haar als personage, maar het kwam voor mijn gevoel een beetje te laat.

Ik vind het leuk dat Eveline Heijnen de wensenlijst van Julia als uitgangspunt heeft genomen. Misschien ligt er wel iets te veel de nadruk op. Ik vond het eerste deel vermakelijk!

Benieuwd naar dit boek? Bestel hem bij o.a. Bol of BrunaOok te lezen via Kobo Plus!

Het verhaal van Ik lust jou rauw


Charlotte houdt niet van seks. Daarom hebben Charlotte en haar vriend Bart jaren geleden een compromis gesloten: doordeweeks blijft hij thuis, maar in de weekenden is hij vrij om de bloemetjes buiten te zetten. Een prima plan, dacht ze. Tot Bart toegeeft dat dit niet is hoe hij een relatie voor ogen ziet. In een aangeschoten bui geeft Charlotte aan Thijs toe dat seks niets voor haar is. Thijs wil haar op andere gedachten brengen. No way dat Charlotte daaraan meewerkt. Thijs is de eikel van de kookclub waar ze vijftien jaar geleden deel van uitmaakte. Ze wordt écht niet opgewonden van de man die vroeger een tomaat voor haar gezicht uitkneep. Maar waarom wordt haar lichaam dan zo warm in zijn bijzijn?

Mijn mening

‘Ik lust jou rauw’ is het tweede deel in de serie ‘De juffen van de Klimop’. Ik vind het leuk dat je tijdens het lezen ook deel één herkent. Het is een leuke overlap. Je kunt de verhalen ook prima los lezen. Je leest dan wel een aantal spoilers uit het eerste deel.

Dit tweede deel vond ik minder sterk dan het eerste deel. Ik voelde geen connectie met de personages. Charlotte is lastig te peilen. Thijs is wel een leuk personage, maar beide personages blijven een tikkeltje vlak.

Soms voelde het verhaal een beetje ongemakkelijk. Daarom vond ik dit verhaal iets minder makkelijk weglezen. Het einde vond ik origineel. Het maakte me nieuwsgierig naar het derde deel. Maud lijkt me een leuk personage. Je krijgt zo nu en dan al een kijkje in haar leven.

Benieuwd naar dit boek? Bestel hem bij o.a. Bol of BrunaOok te lezen via Kobo Plus!

Het verhaal van Ik vrouw van jou


Maud viert het leven. Ze is een happy single die het bed regelmatig met een onenightstand deelt. Wel de lusten, maar zéker niet de lasten van een relatie. Claudia, de moeder van een kind uit haar kleuterklas, begrijpt Maud als geen ander. Ze is bewust alleenstaande moeder en niet van plan daar iets aan te veranderen. Na hun ontmoeting verdwijnt deze aantrekkelijke moeder echter niet meer uit Mauds hoofd. Haar verstand zegt haar dat ze zo ver mogelijk uit haar buurt moet blijven. Maar hoe schakel je je gevoel uit als je elkaar keer op keer tegenkomt?

Mijn mening

‘Ik vrouw van jou’ heeft een mooie cover. Ik vind de titel leuk gevonden. Het past bij het verhaal.

In dit tweede deel komen de eerdere verhalen terug en dat vond ik erg leuk. Je herkent de eerdere personages en dat vond ik tof. Het voelt hierdoor als één verhaal.

Dit verhaal vond ik heel origineel. Het heeft een leuk plot en een mooie twist. Dit derde deel is mijn favoriet van de serie. In ‘Ik vrouw van jou’ geeft Eveline Heijnen diepgang aan de personages. Deze diepgang miste ik in de eerdere delen. Dit was een goede afsluiter van de serie!

Benieuwd naar dit boek? Bestel hem bij o.a. Bol of BrunaOok te lezen via Kobo Plus!

Meer lezen van Eveline Heijnen?

Niks missen van de Feelgoodboekenweek?

Abonneer je hieronder gratis Veronique’s Boekenhoekje en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor de boeken!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van De juffen van de Klimop

Auteur: Eveline Heijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge