Recensie: Ik zie je bij de vuurtoren – Courtney Walsh


Ik ben gek op de boeken van auteur Courtney Walsh. Na de ‘Harbor Pointe’-serie is ze nu terug met het tweede deel van een nieuwe serie. Na ‘Neem me met je mee‘ is Ik zie je bij de vuurtoren weer een vertrouwde Courtney Walsh. De fijne sfeer, goed uitgewerkte personages en een mooi plot waren allemaal weer aanwezig bij dit nieuwste boek. Ik vertel je graag meer. Lees je mee?

Het verhaal van Ik zie je bij de vuurtoren

‘Ik zie je bij de vuurtoren’ van Courtney Walsh speelt zich af op het eiland Nantucket. Twaalf jaar geleden hebben jeugdvrienden Cody Boggs en Louisa Chambers een pact gesloten: op 30 juli zullen ze samen hun gedeelde dertigste verjaardag vieren bij de vuurtoren van Nantucket. Maar een verschrikkelijke gebeurtenis drijft hen uit elkaar.

Jaren later kruisen hun paden weer als ze allebei ingehuurd zijn om te werken aan een inzamelingsactie voor de kustwacht van het eiland. De hereniging brengt niet alleen oude gevoelens maar ook herinneringen naar boven. Geheimen komen aan het licht en oud zeer steekt de kop op. Kunnen Cody en Louisa tot verzoening komen en hun liefde voor elkaar een tweede kans geven?

Mijn mening

‘Ik zie je bij de vuurtoren’ is het tweede deel in de serie en goed los te lezen. Waar ik het eerste deel een beetje tegen vond vallen, is dit nieuwe boek weer een echte Courtney Walsh. Ik heb ontzettend genoten!

De cover is leuk en past bij de sfeer in het verhaal. De titel is goed. En het is gewoon een verhaal dat vanaf de eerste pagina goed wegleest.

De personages zijn menselijk en heel herkenbaar. Het zouden je buren kunnen zijn. Ik herkende het gemeenschapsgevoel van bijvoorbeeld een dorp. Vroeger is er iets gebeurd en dat werpt een schaduw op het heden van de personages. Je krijgt alleen niet helemaal helder wat er vroeger is gebeurd. Dit vond ik een beetje jammer, maar is ook het enige mindere punt aan dit verhaal.

Courtney Walsh heeft een fijne stijl. Dit nieuwe hoek heeft een mooi plot. Het is een heel warm verhaal. Ik vond het gewoon heel erg mooi. Het bezorgde me fijne leesuren.

Ik zie bij de vuurtoren is een typische Courtney Walsh: fijne sfeer, menselijke personages en een mooi plot!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of Bruna of steun de lokale boekhandel! Ook te vinden op Kobo Plus!

Meer lezen van deze serie? Lees dan ‘Neem me met je mee’.

Nog geen genoeg van Courtney Walsh? Lees dan de ‘Harbor Pointe’-serie. De eerdere delen zijn ‘Kijk omhoog’, ‘Pak mijn hand’, ‘Vang me op’ en ‘Dans met me‘.

Niks missen van de Feelgoodboekenweek?

Abonneer je hieronder gratis Veronique’s Boekenhoekje en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt KokBoekencentrum voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer/meelezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van Ik zie je bij de vuurtoren

Auteur: Courtney Walsh
Uitgeverij: KokBoekencentrum
ISBN paperback: 9789029734790 
ISBN E-book: 9789029734806 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge