Recensie: De familie Puur – Ogenda Adolphin

De familie PuurVan schrijfster Ogenda Adolphin kreeg ik haar boek De familie Puur opgestuurd. Een kinderboek om kindermisbruik en kindermishandeling bespreekbaar te maken. Het boek helpt ouders en opvoeders om de seksuele ontwikkeling van kinderen bespreekbaar te maken. In dit boek gaat het over aanrakingen: wat wil je wel en wat wil je niet? Een belangrijk onderwerp om aandacht aan te geven. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal

“De familie Puur” gaat over een jong, multicultureel gezin met een tweeling in de hoofdrol. De tweeling neemt de lezers mee in een verhaal met dagelijkse aanrakingen. Sommige aanrakingen zijn echter niet fijn.

Mijn mening

Het onderwerp, kindermisbruik/kindermishandeling, is een onderwerp waar een taboe op rust. Volgens de begeleidende brief van het boek is het het minst besproken onderwerp. Hier schrok ik van. Daarom wilde ik graag aandacht geven aan dit verhaal.

Het is een klein boekje met mooie illustraties van Elena Kalashnik. Daarnaast spreekt het verhaal een grote doelgroep aan.

De korte stukjes tekst nodigen uit tot vragen stellen aan je kind. De situaties zijn herkenbaar. De teksten zijn kort en duidelijk voor kinderen. Sommige zinnen zijn misschien een beetje raar voor de jongere kinderen, maar ze bevatten wel een duidelijke boodschap. En daar gaat het bij dit boek om.

De familie Puur is een kinderboek met een duidelijke boodschap en mooie illustraties.

Dit boek maakt onderdeel uit van het ProjectPuur.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Ogenda Adolphin voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge