Recensie: De hennakunstenares – Alka Joshi

Elke maand schreef ik een recensie voor het leuke platform Feelgoodboeken.nl. Vandaag heb ik de recensie van De hennakunstenares van Alka Joshi voor je. Lees je mee?

Het verhaal van De hennakunstenares

Hier gaat ‘De hennakunstenares’ over:

De zeventienjarige Lakshmi ontsnapt begin jaren vijftig aan een gedwongen huwelijk. Ze verlaat haar boerendorp en komt terecht in Jaipur, de befaamde ‘roze stad’ in de Indiase deelstaat Rajasthan. Lakshmi weet zich staande te houden als hennakunstenaar, haar originele ontwerpen maken haar tot de favoriet van de rijkste vrouwen van de stad. Tijdens het schilderen hoort ze alle geheimen aan van haar klanten en ze moet heel voorzichtig en discreet opereren om niet het slachtoffer te worden van jaloerse en kwaadwillende concurrenten.
Het lukt Lakshmi om onafhankelijk te leven, maar op een dag staat haar man voor haar neus met in zijn kielzog een jong meisje – een zusje van wier bestaan Lakshmi niets afwist. Ineens lijkt haar zorgvuldig opgebouwde wereld weer in te storten, en Lakshmi zal moeten vechten om haar vrijheid te behouden.

Mijn mening

Vanaf de eerste pagina raakt ‘De hennakunstenares’ me. Het is zo spot on. Dit gevoel heb ik eigenlijk de hele tijd. Het verhaal blijft je bij en zal je nog een tijdje bezighouden. Althans mij hield het nog even bezig. 

Het verhaal ademt warmte. Van de sfeer in het verhaal tot de stijl van Alka Joshi. Het is een enorm prettig verhaal. 

In het begin zijn de personages matig. Ik kon mijn vinger er niet op leggen, maar ze raakten me in het begin niet. Tot er een verandering in het verhaal komt. Je leert Lakshmi dan beter kennen. Ze krijgt veel meer diepte. Ze is een krachtige vrouw en zeker een inspiratiebron. Alleen haar emoties blijven een tikkeltje zwak. 
De andere personages staan echt in de schaduw van deze powervrouw. De namen van de personages gooi ik soms door elkaar en door de Indische namen ben ik soms even de weg kwijt. Toch gaven deze Indische namen wel goed de sfeer aan het verhaal. 
Het verhaal is kabbelend, maar ontzettend mooi. Het is een schrijnend verhaal. 

De Indische woorden waren in het begin even wennen, maar ik ben blij dat ze niet vertaald zijn. Dit geeft toch meer de sfeer weer. De cover is waanzinnig en ik kan je vertellen: in het echt is hij nog veel mooier! 

Ik heb enorm genoten van ‘De hennakunstenares’. Als je nog een bijzondere roman zoekt, lees dan deze! Aanrader! 

Liefs,

Veronique

*De recensie was onderdeel van Feelgoodboeken.nl

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De hennakunstenares

Titel: De hennakunstenares
Auteur: Alka Joshi
Uitgever: Uitgeverij Cargo 
ISBN paperback: 9789403132815 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge