Recensie: Als je begrijpt wat ik bedoel – Marcel Lemmens

De laatste maanden lag Als je begrijpt wat ik bedoel van Marcel Lemmens op mijn bureau. Het zwierf van links naar rechts en weer terug. Het is een heel handig boek om snel antwoord te vinden op grammatica- en spellingvragen. Daarnaast staan er zoveel tips in over het schrijven van heldere en overtuigende teksten. Ik ga je er snel meer over vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Als je begrijpt wat ik bedoel

Een geschreven tekst moet in een keer raak zijn. Kies de juiste woorden en iedereen begrijpt wat je bedoelt. Je zakelijke succes wordt in hoge mate bepaald door de kwaliteit van je teksten. Met aantrekkelijke berichten, mails en rapporten maak je een goede indruk op je lezer. Wil jij ook teksten schrijven met meer impact? Maak dan gebruik van de 101 concrete schrijfadviezen in dit handboek. ‘Als je BGRPT wat ik BDL’ beantwoordt alle vragen die je kunt hebben over leesbaar en begrijpelijk schrijven. Neem je teksten serieus als je wilt dat mensen jou serieus nemen. Mensen vergeten hoe je heet, maar ze herinneren zich jouw vriendelijke mail. 

Mijn mening

‘Als je begrijpt wat ik bedoel’ is een praktisch en overzichtelijk boekje. Het heeft een ideaal formaat om mee te nemen. Dit boek lag de afgelopen maanden op mijn bureau en regelmatig zocht ik informatie op. De tips zijn snel gevonden en direct toepasbaar.

De vormgeving van ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’ is heel erg mooi. Het is strak, modern en uitnodigend. Het maakt de ietwat droge stof een stuk aantrekkelijker. De titel op de voorkant (‘Als je BGRPT wat ik BDL’) is een leuke verwijzing. Het zal direct je aandacht trekken in bijvoorbeeld een boekhandel.

De inleiding zet je direct aan het denken. ‘Misschien denk je: ik schrijf gewoon wat ik zeg en daarmee is de kous af’ vond ik een hele mooi uit de inleiding. Het maakt duidelijk dat het een kunst is om heldere, overtuigende teksten te schrijven. Het is een kunst om duidelijk te communiceren.

Er staan een heleboel voorbeelden in dit boek en dat maakt de uitleg nog duidelijker. Daarnaast kun je direct je kennis testen met een aantal testen. Dat vond ik erg fijn. De theorie in de praktijk toepassen.

De stijl van Marcel Lemmens is fijn. In eerste instantie lijkt het een boek met veel tips en uitleg. Toch zit er ook enorm veel humor in de stukken. Regelmatig toverde Marcel Lemmens een glimlach op mijn gezicht.

Als je nog op zoek bent naar een boek over het schrijven van teksten en taalkundige tips, dan is ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’ echt een aanrader!

Als je begrijpt wat ik bedoel is meer dan een boekje met tips. Het is een antwoord op bijna al je vragen over het schrijven van goede teksten.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Haystack voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Als je begrijpt wat ik bedoel

Auteur: Marcel Lemmens
Uitgever: Uitgeverij Haystack
ISBN paperback: 9789461264220 
ISBN e-book: 9789461264336

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge