Recensie: Siervuurwerk & sneeuwvlokken – Susan Muskee

OOOH! Wat heb ik uitgekeken naar het vierde deel in de ‘Liefde, natuurlijk’-serie van Susan Muskee. Siervuurwerk & sneeuwvlokken is het laatste deel van deze heerlijke serie. Ik heb enorm genoten van deze laatste en misschien is dit wel mijn favoriet. Benieuwd waarom? Ik ga het je snel vertellen in mijn recensie.

Let op: Er kunnen spoilers in zitten van de andere delen. Wil je geen spoilers? Lees dan eerst ‘Scones & spotlights’, ‘Polaroids & poederdozen’ en ‘Marathons & mokkataart’.

Het verhaal van Siervuurwerk & sneeuwvlokken

Hier gaat ‘Siervuurwerk & sneeuwvlokken’ over:

In de heerlijke feelgoodroman ‘Siervuurwerk en sneeuwvlokken’ van Susan Muskee, het vierde deel in de serie Liefde, natuurlijk, is Sophie net verhuisd naar New York.

Liefde, natuurlijk is een sprankelende feelgoodserie over vier vriendinnen, geschreven door Susan Muskee. In ‘Siervuurwerk en sneeuwvlokken’, het vierde deel uit de serie, staat Sophie in de schijnwerpers.

In ‘Siervuurwerk en sneeuwvlokken’ is Sophie net aangekomen in New York, waar ze voor de enorme uitdaging staat zich zo snel mogelijk te settelen in haar mini-appartementje en een baan te vinden. Gelukkig kan ze nog even vooruit met haar spaargeld, want hoeveel ervaring ze tijdens haar stages ook al heeft opgedaan, ze wordt nergens op gesprek gevraagd. Om het allemaal nog een tandje ingewikkelder te maken, blijkt Liam niet bepaald over te lopen van enthousiasme over Sophies terugkeer. Net als het hart haar in de schoenen zakt, ontmoet ze haar nieuwe buurvrouw June, die haar aanmoedigt te blijven solliciteren én haar een cursusje New York geeft. Maar hoe groot de bruisende wereldstad ook is, Liam blijkt moeilijk te ontwijken…

Mijn mening

Na ‘Marathons & mokkataart’ was ik zo nieuwsgierig naar het vervolg. Eindelijk gaat het verhaal van de vriendinnen verder. Dit is helaas wel het laatste deel, maar ergens is het nu ook goed geweest. Het verhaal van de dames is klaar. Het is rond.

Terug naar dit laatste deel, want daar kom je voor. In ‘Siervuurwerk & sneeuwvlokken’ komt de stijl van Susan Muskee nog beter naar voren. Je merkt dat de stijl van Susan enorm is gegroeid. Het voelde allemaal nog natuurlijker aan. Met dit verhaal zet ze zich nog meer op de kaart als (feelgood)auteur.

Het verhaal gaat precies zoals je denkt dat het gaat. Het is voorspelbaar, maar ik had daar geen enkel probleem mee. Het maakte het verhaal vooral leuker. Ik was blij dat het deze kant opging.

‘Siervuurwerk & sneeuwvlokken’ is echt feelgood, maar Susan Muskee durft ook ‘gewaagde’ thema’s aan te snijden. De balans tussen heftigere thema’s, luchtigheid en grappige scènes is heel mooi in balans.

Daarnaast liet het me zelfs hardop lachen en ik heb zeker een traantje gelaten bij een passage in het verhaal. Een verhaal met een lach en een traan. Er zit ook een hoop drama in dit verhaal. Sommige lezers zullen het te veel vinden, maar ik vond het heerlijk.

Aan het einde zit een mooi stuk (sorry geen spoilers!), maar daar gooide ik wel alle namen door elkaar en moest ik even schakelen. Dit haalde me een beetje uit de flow. Toch vond ik dit einde wel heel fijn. Hierdoor was het verhaal af.

‘Siervuurwerk & sneeuwvlokken’ is mijn favoriet van alle verhalen. Hier komt alles bij elkaar: liefde, vriendschap, maar ook heftigere scènes. Ik heb genoten!

Siervuurwerk & sneeuwvlokken is de ultieme afsluiting van de serie. Hier komt alles bij elkaar!

Meer lezen van de serie?

Wil je de andere verhalen ook lezen? Dit is de juiste volgorde van de boeken:

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

*Dit boek is alleen als e-book te krijgen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Siervuurwerk & sneeuwvlokken

Auteur: Susan Muskee
Uitgever: Loft Books
ISBN ebook: 9789047205524

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge