Recensie: Rechercheur De Klerck en het lijk in transito – P. Dieudonné

Rechercheur De Klerck en het lijk in transito van P. Dieudonné is het vierde deel in de heerlijke serie over De Klerck. De serie wordt vergeleken met de bekende serie van Baantjer. Kon dit vierde deel mijn hart sneller laten kloppen? Ik ga het je snel vertellen!

Het verhaal van Rechercheur De Klerck en het lijk in transito

Hier gaat ‘Rechercheur De Klerck en het lijk in transito’ over:

Op het Rotterdamse hoofdbureau van politie doet ondernemer Alexander van Oldenborgh aangifte van bedreigingen door een oud-werknemer. Het verwondert De Klerck dat die bedreigingen zouden voortkomen uit een ontslag van dertig jaar geleden. Hij vermoedt dat er iets anders speelt, maar kan zijn vinger er niet achter krijgen. Dan krijgen hij en Klaver een melding binnen. Bij een schietpartij op de straat voor een seksclub is een dode gevallen: een werknemer van Alexander van Oldenborgh! De moord blijkt het begin van een uiterst lastige zaak die De Klerck vertwijfeld doet afvragen of hij haar ooit zal oplossen. Rechercheur De Klerck en het lijk in transito is het vierde deel in een detectiveserie over Lucien de Klerck en zijn assistent Ruben Klaver van de Rotterdamse recherche

Mijn mening

Het begin van ‘Rechercheur De Klerck en het lijk in transito’ is heerlijk. Het begint echt als een ouderwetse Baantjer. Je zit direct in het verhaal. De vaart zit er direct goed in. De vaart blijft gedurende de rest van het verhaal hoog. Dit komt o.a. door de korte hoofdstukken.

Dit is pas het vierde deel in de serie over rechercheur De Klerck, maar je hebt het idee alsof je hem al jaren kent. Hij zou zo naast De Cock kunnen bestaan. De Klerck wordt enorm goed neergezet en in elk deel leer je iets nieuws over De Klerck. Zijn persoonlijkheid wordt steeds verder uitgewerkt. De andere personages in dit deel zijn erg leuk. Ze geven het verhaal nog meer kleur. Ik ben benieuwd naar Ruben Klaver. Van hem krijg ik nog niet zo goed hoogte.

Het verhaal is soms een tikkeltje vaag en even was ik de draad kwijt, maar het plot maakte uiteindelijk veel goed. Het zit zo goed in elkaar! De spanning wordt goed opgebouwd.

Een leuk detail vond ik dat op een gegeven moment Sittard en andere plaatsen in Limburg werden genoemd. Het komt niet vaak voor en dan is het grappig als je woonplaatsen herkent.

De serie over De Klerck wordt regelmatig de Rotterdamse Baantjer genoemd. Je merkt dat De Klerck steeds meer zijn eigen weggaat. Het gevoel dat ik bij het lezen van de boeken van Baantjer heb, is wel nog steeds hetzelfde. Ik kan niet wachten op nog meer avonturen van De Klerck en Ruben Klaver!

Rechercheur De Klerck en het lijk in transito heeft een enorm goed plot!

Liefs,

Veronique

*Bedankt E-Pulp Publishers voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Rechercheur De Klerck en het lijk in transito

Auteur: P. Dieudonné
Uitgever: E-Pulp Publishers
ISBN paperback: 9789492715555 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge