Recensie: De huisgenoot – Sarah Bailey

Ik las De huisgenoot van Sarah Bailey. Wat vond ik van deze thriller? Je leest het in mijn recensie! Lees je mee?

Het verhaal van De huisgenoot

Journaliste Olive Groves werkte als junior-verslaggever aan het verhaal van ‘De moord op de huisgenoot’, en raakte geobsedeerd door de zaak. Nu, negen jaar later, wordt de huisgenoot die vermist werd, dood aangetroffen op een afgelegen terrein. Oli krijgt het verhaal opnieuw toegewezen, alleen zal ze dit keer, tegen haar zin, moeten samenwerken met de jonge betweter Cooper, een bekende podcastmaker. Oli en Cooper ontdekken nieuwe feiten over de drie huisgenoten en verborgen geheimen komen boven tafel. De onthullingen brengen Oli terug naar de dood van de eerste huisgenoot en dwingen haar om trauma’s en onzekerheden uit het verleden onder ogen te zien. Wat is er die nacht echt gebeurd tussen de drie huisgenoten? Oli bijt zich vast in haar zoektocht naar de moordenaar…

‘De huisgenoot’ heeft een hele toffe voorkant. De roze, geknipte figuurtjes zien er schattig uit, maar als je beter kijkt, zie je allerlei lugubere details.

Mijn mening

Het begin van deze thriller is erg goed. Het is aantrekkelijk geschreven en je bent nieuwsgierig naar de rest van het boek.

Oli Groves is een complex personage met veel verschillende lagen. Beetje bij beetje ontrafel je haar als personage. Cooper is een leuke tegenhanger van Oli. Hij is een podcastmaker en dat vond ik erg origineel. De hoeveelheid namen in dit verhaal vond ik wel een beetje verwarrend.

Soms is het verhaal wel een tikkeltje langdradig en soms viel het verhaal helemaal stil. Het was dan lastig om verder te lezen. Het verhaal kreeg me dan niet goed te pakken. Jammer, want het plot is heel origineel.

De spanning wordt langzaam opgebouwd. De flashbacks ondersteunen de spanning en zijn een goede aanvulling. Er zit een onverwachte wending in en die vond ik verrassend. Het einde was lekker duidelijk en het verhaal is mooi rond.

Ondanks dat het verhaal me soms niet kon pakken, vond ik het plot origineel en de titel goed gekozen.

De huisgenoot heeft een origineel plot.

Koop dit boek via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Blogmas 2022

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2022! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Marmer voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De huisgenoot

Auteur: Sarah Bailey
ISBN e-book: 9789460687259 
ISBN paperback: 9789460684500 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge