Recensie: De Tweede Hemel – Karen Oosterink

De laatste recensie van 2022 is voor De Tweede Hemel van Karen Oosterink. Ik mocht dit mooie, bijzondere verhaal lezen en ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Het verhaal van De Tweede Hemel

Meeslepend, eigentijds en vlot geschreven verhaal over jongeren die worstelen met hun identiteit, vriendschap en de zin van het leven; heftige onderwerpen worden niet geschuwd.

Calle en Olivia leren elkaar kennen in de brugklas. Er ontstaat een hechte vriendschap. Maar als Calle haar vriendin beter leert kennen, blijkt zij nogal wat geheimen te hebben: ze steelt, ze liegt en doet vreemde dingen. Na een tijdje gaat het steeds slechter met Olivia. Calle probeert te begrijpen wat er met haar vriendin aan de hand is. Waarom doet ze zulke dingen? Als er dan iets verschrikkelijks gebeurt met Olivia, verandert er ook iets definitiefs in het leven van de onzekere Calle.

Mijn mening

‘De Tweede Hemel’ heeft een mooie cover. Het heeft zoveel details. De titel is heel goed gekozen. Na het lezen van het verhaal snap je de verwijzing. Wat me opviel, is de leeftijdsindicatie en de symbolen van spanning en grof taalgebruik op de achterkant van het boek. Dit is goed gedaan! Misschien sowieso goed om een waarschuwing voor triggers te plaatsen. Het is een heftig verhaal en ik kan me voorstellen dat dit triggers kan oproepen.

Ik moest even wennen aan de opmaak van de citaten en de regelafstand in het boek. Er zit soms, voor mijn gevoel, te veel afstand tussen.

Karen Oosterink heeft een bijzondere stijl. Het is opvallend, maar ik vind het fijn lezen. Het is net alsof Calle tegen je praat en met je op de bank zit. Ze vertelt aan de lezer haar verhaal. Hierdoor krijg je een kijkje in het hoofd van Calle.

Dit verhaal is heel herkenbaar voor brugklassers. Het snijdt allerlei alledaagse onderwerpen aan die ik nog wel herken, maar daarnaast ook gewoon een heftig thema. Het is een mooie manier van het bespreekbaar maken. Het is een heftig en emotioneel verhaal. Ik ben geraakt door de manier waarop Karen Oosterink dit onderwerp beschrijft.

De Tweede Hemel is aangrijpend!

Koop dit boek via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Blogmas 2022

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2022! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij BLOP voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De Tweede Hemel

Auteur: Karen Oosterink
ISBN paperback: 9789082851588 

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge