Recensie: De Repair Club – Charles den Tex

De Repair Club van Charles den Tex

Van Uitgeverij HarperCollins kreeg ik een leuk verrassingspakket. Ik mocht De Repair Club van Charles den Tex lezen. In mijn recensie vertel ik je er graag meer over. Lees je mee?

Het verrassingspakket

Het verhaal van De Repair Club

John Antink is ex-chef van de geheime dienst. Nu is hij met pensioen en runt hij samen met een paar vrienden een Repair Club, waar ze defecte apparaten herstellen. Op een dag staat er een man voor zijn neus met een kapotte typemachin­e, een pistool en een opdracht. Die opdracht brengt John in één klap terug naar de tijd dat hij actief was als geheim agent in Oost-Duitsland. Hij beseft dat hij jaren geleden een fout heeft gemaakt, waardoor zijn zorgvuldig opgebouwde leven nu op instorten staat.

De Repair Club komt onmiddellijk in actie om deze fout te herstellen, maar die blijkt groter dan John ooit had kunnen denken. Opeens staat hij voor een bijna onmogelijke opdracht, want hoe repareer je verraad?

Mijn mening

De voorkant van ‘De Repair Club’ spreekt me niet zo aan. Het boek zou me misschien in de winkel niet zijn opgevallen. Dit heeft te maken met de vale kleuren, het lettertype van de titel en de gekozen afbeeldingen. Het is niet zo mijn ding.

De stijl van Charles den Tex is fijn. Je krijgt alleen nogal veel informatie en zijpaadjes. Je leest namelijk ook alles wat de personage denkt en dat zorgde een beetje voor verwarring tijdens het lezen.

Het tempo van de thriller ligt wat langzamer. Het is soms een beetje traag. Hierdoor raakte ik uit mijn leesflow. Ik had nog niet eerder wat van Charles den Tex gelezen, maar de verwachtingen waren wel hoog gespannen. Misschien lag de lat daarom extra hoog.

John Antink is een leuk personage. Je kunt je hem heel makkelijk voorstellen. Hij is innemend. De andere leden van de Repair Club zijn heel anders en worden goed uitgewerkt.

De spanning wordt wel goed opgebouwd en in golven is het onverwacht heel spannend. Er zit een goede plottwist in. Het plot is goed bedacht en verrassend. Ik had veel bedacht, maar dit zeker niet!

De Repair Club heeft een goed plot.

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek en het leuke pakket!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De Repair Club

Auteur: Charles den Tex
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN paperback: 9789402709520   
ISBN E-Book: 9789402764420 

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge