Recensie: De rivier is een wond vol vissen – Lorena Salazar Masso

De rivier is een wond vol vissen van Lorena Salazar Masso is een roman met een prachtige cover. Het verhaal is warm, liefdevol, schrijnend en eigenlijk kom ik woorden te kort om deze roman te beschrijven. In deze recensie vertel ik je graag meer over dit bijzondere verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van De rivier is een wond vol vissen

Een jonge moeder en haar zoon reizen in een kleine boot de machtig stromende Atrato-rivier in Colombia af. Zij is wit, hij is zwart. De twee zijn op weg om zijn biologische moeder te ontmoeten. Tijdens de reis leren we hun gemeenschappelijke verhaal kennen, hoe de kleine jongen op een hete ochtend in haar leven kwam. Het verhaal stroomt als de rivier die hen draagt, de ader van het landschap. Er is een jungle vol fruit, dieren en geuren. Als de jongen beslist met wie hij wil samenleven, neemt het lot een onverwachte wending…

Mijn mening

‘De rivier is een wond vol vissen’ heeft een grafisch sterke cover. Het is opvallend qua kleurgebruik. Dit boek zal je opvallen in de boekhandel. De titel kan op meerdere manieren worden uitgelegd na het lezen.

Deze roman is het debuut van Lorena Salazar Masso en wat voor een! Ik heb enorm genoten van dit pareltje. Je moet wel houden van het literaire randje. Ik houd van de metaforen, de vraagstukken die ze aankaart en de manier waarop ze de flashbacks verwerkt in het verhaal. Het is een roman die je laat nadenken.

Lorena Salazar Masso heeft een mooie, warme stijl. Het is bijna gemoedelijk. Soms heeft het wel een rauw randje. Deze auteur durft belangrijke vraagstukken aan te kaarten. Ze durft diep te gaan.

De jonge moeder die op pad gaat, ontwikkelt zich op een mooie manier. Door de flashbacks krijg je een bepaald inkijkje in haar als personage. Je snapt bepaalde keuzes van haar.

Het einde heeft een bijzondere wending en die had ik niet verwacht. Het liet me vol verbazing achter. Het is heftig en verdrietig. Ergens past het ook wel bij de metaforen die Lorena Salazar Masso gebruikt voor het leven. Het past bij de manier waarom dit verhaal is opgebouwd.

Lorena Salazar Masso is een Colombiaanse en ik vond het een mooie kennismaking met haar als auteur, maar ook met het land Colombia en diens cultuur.

De rivier is een wond vol vissen is een mooie kennismaking met Lorena Salazar Masso. Woorden schieten tekort om deze roman te beschrijven!

Je kunt dit boek kopen bij de lokale boekhandel en via Bol.comBookspot of Bruna.

Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Signatuur voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De rivier is een wond vol vissen

Auteur: Lorena Salazar Masso
Vertaling: Irene van de Mheen
Uitgever: Uitgeverij Signatuur
ISBN Paperback: 9789056727338
ISBN E-book: 9789044934519

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge