Recensie: De schaduw van Elvira – Sietske Scholten

De schaduw van Elvira

Van auteur Sietske Scholten kreeg ik het boek De schaduw van Elvira. Ik leerde de stijl van Sietske al kennen door de korte thrillers die zij publiceerde. In mijn recensie vertel ik je meer over het boek. Lees je mee?

Het verhaal van De schaduw van Elvira

Hier gaat ‘De schaduw van Elvira’ over:

Maura Hofsteijn leeft haar leven in de spotlights. Als bekend actrice lijkt haar leven compleet, tot Maura voor het eerst na jaren oog in oog komt te staan met haar verloren tweelingzus Elvira. De euforie van het hernieuwde contact verdwijnt als oude wonden worden opengehaald en Maura’s succesvolle leven langzaam begint af te brokkelen.

Mijn mening

Door de korte thrillers leerde ik de stijl van Sietske Scholten al kennen. Ik stond te popelen om meer te lezen van Sietske.

De voorkant is intrigerend. De voorkanten van de andere boeken zijn opgemaakt in dezelfde stijl. Hierdoor passen ze mooi bij elkaar. Of het een thriller voorkant is? Dat vind ik eerlijk gezegd niet, maar het is wel een opvallende verschijning.

Soms is het verhaal een tikkeltje voorspelbaar, maar toch zit het plot verrassend en goed in elkaar. Ik had ‘het’ niet verwacht.

Ergens is ‘De schaduw van Elvira’ een verdrietig verhaal met een heftig thema. Het is dapper. Ik kan niet meer weggeven, want dan geef ik spoilers voor het plot weg.

Het verhaal is subtiel spannend. Er gebeuren wel spannende dingen, maar het is meer subtiele actie. Dit past ook bij het verhaal en het karakter van de personages.

Soms voel je je net zo moedeloos als Maura. Dit is zo knap gedaan door Sietske. Maura is een interessant personage met verschillende lagen. Je leert haar langzaam kennen, maar toch ontrafel je niet alles. Sietske speelt een ongelofelijk psychologisch spelletje met je.

Ik las het verhaal in één keer uit, omdat ik zo nieuwsgierig was!

De schaduw van Elvira is een psychologisch spelletje to the max!

Nieuwsgierig? Je kunt het verhaal ook lezen!

Als je naar de site van Sietske Scholten gaat, dan kun je daar het boek gratis aanvragen. Veel plezier!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Sietske Scholten voor het boek!

Je kunt het boek bij de lokale boekhandel en online kopen!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De schaduw van Elvira

Auteur: Sietske Scholten
Uitgever: Blogroman
Aantal pagina’s: 138
ISBN ebook: 9789492270030 
Prijs ebook: €7,99
Prijs paperback: €14,99 (bestellen via Sietske Scholten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge