Recensie: De secretaresse – Renee Knight

De secretaresse

Van Uitgeverij Ambo|Anthos kreeg ik een leuk mailtje over het boek De secretaresse van Renee knight. Vanaf vandaag, 5 april 2019, ligt het boek in de winkel. Ik mocht een ongecorrigeerd vooruitleesexemplaar lezen. Heel tof! In deze recensie vertel ik je meer over deze thriller. Lees je mee?

Het verhaal van De secretaresse

‘De secretaresse’ gaat over Christine Butcher. Ze is de privésecretaresse van Mina Appleton. Mina is CEO van Appelton-supermarkten. De supermarktketen heeft een eerlijkheidsstempel, maar er heerst twijfel of deze stempel terecht is. Als een journalist hier een artikel over schrijft, klaagt Mina de journalist aan voor smaad. Christine is ongelofelijk loyaal aan Mina en verwijdert afspraken uit de agenda, verbrandt papieren en liegt in de rechtbank voor Mina. Dan komt er alsnog een politie-onderzoek en Christina komt naast Mina in de strafbank de staan. Christina is nog steeds loyaal aan Mina en ze ontkent alles. Maar de loyaliteit blijkt niet wederzijds te zijn. Christina realiseert zich dat ze geofferd is. Altijd heeft ze haar behoeftes aan de kant gezet voor Mina. De altijd gedienstige Christina neemt wraak.

Mijn mening

De cover van ‘De secretaresse’ vind ik heel mysterieus en direct vormde zich een verhaal in mijn hoofd. Ik zat er, zoals gewoonlijk, mijlenver naast.

Het is alsof Christina een verhaal tegen je verteld. Er gebeuren allerlei dingen die eigenlijk niet kunnen, maar elke keer geef je haar gelijk. En steeds vertrouw je Mina opnieuw. Renee Knight heeft een fijne stijl.

Er suddert ook een bepaalde spanning op de achtergrond en er knaagt iets aan je. Je voelt dat het niet pluis is. Als lezer ga je een eigen verhaal bedenken bij alle subtiele hints. Het is geen typische thriller met veel actie.

‎Sommige gebeurtenissen vond ik erg vaag en kon ik niet direct plaatsen. Het verhaal ontvouwt zich langzaam en hierdoor mist het vaart. Tegen het einde gebeurt er iets onverwachts (geen spoiler!) en komt er vaart in.

Dat einde… Ik was zo verrast! Ik had veel mogelijke scenario’s, maar dit had ik nooit verwacht! Het einde is verrassend. Meer zeg ik niet!

De secretaresse heeft een subtiele spanning en een verrassend einde!

Liefs,

Veronique

*Uitgeverij Ambo Anthos bedankt voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge