Recensie: Trammelant op het platteland – Geertrude Verweij

Trammelant

Van uitgeverij Ellessy en schrijfster Geertrude Verweij kreeg ik het boek Trammelant op het platteland. Het is een heerlijk feelgoodboek met een leuke, vrolijke cover. In deze recensie vertel ik je meer over de inhoud. Lees je mee?

Het verhaal van Trammelant op het platteland 

‘Trammelant op het platteland’ gaat over stadsmeisje Odette. Ze besluit haar jeugddroom uit te laten komen: een boerderijtje op het platteland. Hoewel ze verwacht daar in haar eentje een stil en rustig leven te gaan leiden, blijkt dat al snel heel anders uit te pakken. Ella, haar tienjarige dochter, komt opeens bij haar wonen, want haar vader is hertrouwd en zit in de problemen. Odettes tweelingbroer Lodewijk komt een tijd logeren, omdat hij afleiding zoekt van zijn problemen. Haar aardige buurman Willem en de vervelende buurvrouw Dorien komen regelmatig langs en een serie inbraken maken haar leven niet rustiger. Is haar droom in een nachtmerrie veranderd?

Mijn mening 

De cover vond ik direct heel leuk en past goed bij het verhaal. De titel vind ik zo leuk gevonden en blijft goed hangen. ‘Trammelant op het platteland’ is een boek om van te genieten. Het romantische, feelgoodgevoel is rijkelijk aanwezig.

Geertrude Verweij heeft een fijne stijl. Bepaalde gebeurtenissen en de emoties die daarbij komen kijken, beschrijft ze heel mooi. Deze stukken raken de lezer.

Sommige dingen zijn een beetje onrealistisch, maar wel te plaatsen in het verhaal. Ze passen bij het verhaal en de personages. In het echte leven zou het minder gepast hebben.

De personages zijn leuk en je gaat al snel van ze houden. Ieder personage heeft een eigen karakter. Ik ben gek op Ella. Haar ontwikkeling komt mooi naar voren in het verhaal. Het verschil tussen stad en platteland is heel goed gedaan. Misschien een beetje stereotyperend, maar dat vind ik wel leuk in het verhaal.

Naast romantiek en veel vrolijkheid is er ook plek voor verdriet en spanning. Die combinatie is geweldig gedaan! Je wordt meegenomen in het verhaal en de blijheid, maar de spanning suddert op de achtergrond door.

Geertrude durft een aantal thema’s te bespreken (geen spoilers!) en zich duidelijk uit te spreken.

Trammelant op het platteland is genieten vanaf de eerste pagina.

Liefs,

Veronique

*Bedankt uitgeverij Ellessy voor het boek.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge