Recensie: De Strop Ploeg – Koen P.H. Romeijn

De Strop Ploeg Van Futuro Uitgevers kreeg ik het boek De Strop Ploeg van Koen P.H. Romeijn opgestuurd. Het boek valt binnen de sciencefiction. De cover sprak me aan en ik was benieuwd naar de rest van het verhaal en de schrijfstijl van Koen.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Evan Deleir. Hij woont in de zwevende stad Nieuw Pangea en voelt zich hier niet thuis. Hij zit vastgeroest op deze plek en wil het liefste ontsnappen, maar dat lijkt onmogelijk. Hoelang houdt Evan dit nog vol?

Evan is een talentvolle robottechnicus en de kansen liggen in Nieuw Pangea voor het oprapen. Evan voelt zich niet gelukkig en zijn frustratie groeit met de dag. Gelukkig heeft Evan Julius. Julius is zijn beste vriend en collega. Julius ziet lijdzaam toe hoe Evan zich afzondert en zijn optimisme lijkt te verliezen. Evan en Julius gaan bij de Strop Ploeg. Dit is een technisch team met veel aanzien. De avond voor de eerste werkdag zijn de vrienden getuige van een bizar ongeval. Dit is pas het begin… Er zullen vele mysterieuze gebeurtenissen volgen…

Mijn mening

De cover en het verhaal sprak me aan. Ik moest even wennen aan de schrijfstijl van Koen Romeijn. Het is heel beeldend en Koen gebruikt fraai taalgebruik. Soms doet het bijna ouderwets aan. Wanneer je hier aangewend bent, dan leest het boek als een trein. Koen weet de sfeer goed te beschrijven en bouwt de spanning goed op.

Soms snapte ik het verhaal niet helemaal. Dit kwam door de hoeveelheid informatie die je krijgt; het is erg veel. De hoofdstukken zijn erg lang. Op het einde gebeurt er heel veel en was ik soms het overzicht kwijt.

Maar wat heb ik genoten van Evan. Ik vond hem een te gek personage! Hij was recht door zee, gefrustreerd en gewoon eerlijk. Je voelde zijn afkeer en boosheid. Hij was lekker chagrijnig, nukkig en… menselijk. Je gaat hem steeds meer waarderen. Het verhaal zit goed in elkaar en een paar keer was ik heel verbaasd over de wending van het verhaal.

De Strop Ploeg is een spannend verhaal met een beeldende schrijfstijl en interessante wendingen!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

4 Replies to “Recensie: De Strop Ploeg – Koen P.H. Romeijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge