Recensie: De Verhalenfabriek 1 t/m 3 – Juul de Jongh

Covers van De Verhalenfabriek

De eerste recensie van 2023 is direct een grote! Ik las De Verhalenfabriek-serie van Juul de Jongh. Wat een leuke feelgoodverhalen zijn dit. Ik vertel je er graag meer over! Lees je mee?

Let op: Er kunnen spoilers komen over de andere delen van deze serie. Wil je geen spoilers? Lees dan alleen ‘Het Boekenbal’!

Het verhaal van Het Boekenbal

Het Boekenbal van Juul de Jongh

De Verhalenfabriek is de e-bookonly uitgeverij van Evelien. Als uitgever heeft ze een geweldig team om zich heen verzameld met Juul de redacteur en Elles de marketingtijger. Het boekenbal is hét evenement van het jaar in de uitgeefwereld en de kaartjes zijn schaars. Als stagiair Madelief een inschattingsfout maakt met het verdelen van de kaartjes en hun belangrijkste auteur dreigt weg te lopen, moet Evelien de boel zien te redden. Juul ontmoet een knappe schrijver op het boekenbal en is helemaal weg van hem, maar ziet hij haar wel staan?

Mijn mening

‘De Verhalenfabriek’-serie heeft leuke covers. Ze passen zo goed bij elkaar. De opmaak van de hoofdstukken vind ik erg mooi gedaan.

De Verhalenfabriek is een uitgeverij die echt bestaat. Deze serie wordt o.a. uitgegeven door deze e-bookonly uitgeverij. Ik heb regelmatig e-books gelezen van deze toffe uitgever. Ik vind het origineel om dan de uitgeverij als achtergrond te kiezen. Er staan leuke verwijzingen in naar series en e-books die ik gelezen heb. Leuk gedaan!

Ik vond het heel leuk om een kijkje te nemen op de redactie van een uitgeverij. De relaties onderling zijn zo heerlijk. Het Boekenbal is een droom van mij. Het lijkt me zo bijzonder.

Dit eerste deel zit vol drama en het is gewoon een heel leuk verhaal. Benieuwd naar meer van de serie!

Of bestel het boek via Bookspot of Bruna.

Het verhaal van Aan de man

Aan de man van Juul de Jongh

Na meerdere datefiasco’s besluit Juul haar zoektocht naar de ware jacob maar op te geven. In deel 2 van De Verhalenfabriek waagt Elles nog een laatste koppelpoging. Juul begint te twijfelen, is dit hem dan? Als een boekpresentatie enorm uit de hand dreigt te lopen en de uitgeverij een flinke boete moet betalen, zit Evelien met haar handen in het haar. En als haar man Roland ook nog eens naar Canada wil verhuizen, weet ze het even niet meer. Ze besluit naar de Londen Bookfair te gaan, waar meerdere buitenlandse uitgevers interesse tonen in de vertaling van het succesvolle boek Tussen zes planken. Maar Evelien zit nog midden in de rechtszaak en de tegenpartij wil dat ze het boek terugtrekken: wat moet Evelien doen?

Mijn mening

‘Aan de man’ is net wat dramatischer dan deel één. Het is net een soap. Ik hoop eigenlijk dat deze reeks verfilmd gaat worden. Lijkt me heerlijk! Het zit vol drama en gebeurtenissen. Misschien was het wel net te veel van het goede. Ik vond het soms een beetje te veel.

De personages worden beter uitgewerkt. Je leert ze nog beter kennen. Iedereen is anders en dat vind ik erg leuk. De ontwikkeling van de personages is in dit deel beter uitgewerkt.

Dit is gewoon een leuk deel!

Of bestel het boek via Bookspot of Bruna.

Het verhaal In de prijzen

In de prijzen van Juul de Jongh

Na een turbulente periode met Lodewijk van Havezathe focust Juul zich even alleen op haar werk. Maar bij een cursus loopt ze zomaar een knappe collega uit het vak tegen het lijf. Op de uitgeverij komen er een hoop nieuwe e-books uit en mag stagiaire Madelief de boekpresentatie voor Een zee van tijd organiseren: loopt het weer zo erg uit de hand of weet Madelief deze keer een tiptop presentatie af te leveren? Evelien komt een oude geliefde tegen. Ze besluiten wat te gaan drinken en al snel voelt het weer als vanouds. Eveliens man zit ver weg in Canada voor zijn werk, weet ze de verleiding van deze charmante man te weerstaan?

Mijn mening

Dit derde deel is zo leuk! Er zitten een aantal leuke verwijzingen in naar de series en de boeken, zoals de auteurs van De Verhalenfabriek.

De personages zijn in dit deel heel menselijk. Ze zijn zo gegroeid door de delen heen en dat komt in dit deel nog beter tot uiting.

Het is echt een leuke feelgood met de nodige gebeurtenissen en drama. Het is beter in balans dan het tweede deel. Het einde is verrassend en ergens hoop ik dat het nog verdergaat…

Of bestel het boek via Bookspot of Bruna.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt De Verhalenfabriek voor de serie!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De Verhalenfabriek

Auteur: Juul de Jongh
Uitgeverij: De Verhalenfabriek

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge