Recensie: Deel 1 t/m 5 van De lady’s van Carnoch Castle – Lexie Scott

Covers van De Verhalenfabriek

Vandaag heb ik een megarecensie voor je! Ik vertel je graag alles over deel 1 t/m 5 van De lady’s van Carnoch Castle van Lexie Scott. Ben je klaar? Daar gaan we!

Let op: In deze recensie zitten spoilers. Wil je geen spoilers? Lees dan alleen ‘Schotse dromen’!

Het verhaal van Schotse dromen

Schotse dromen Lexie Scott

De zussen Davine en Shona besluiten de Londense society te verlaten en naar de Schotse Hooglanden te verhuizen. In het voorjaar van 1866 betrekken ze Carnoch Castle, het landgoed dat ze van hun vader hebben geërfd. De twee knappe broers MacKinsey maken al jaren de dienst uit in de regio en zijn niet bepaald blij met de komst van de zussen. Gaan de lady’s daar verandering in brengen? En zijn de broers bestand tegen de charmes van het tweetal?

Mijn mening

De titels van deze serie zijn zo leuk gekozen! Ze passen allemaal perfect bij elkaar! De covers vind ik heel mooi en ze brengen je echt terug naar de tijd van de lady’s. Lexie Scott heeft een fijne stijl. Het is vlot en warm.

‘Schotse dromen’ is een heel leuk verhaal en perfect als deel één. Je waant je echt in Schotland en die tijd. De lady’s zijn sterke vrouwen en dat is opmerkelijk voor die tijd. Soms gooide ik wel even de namen van de lady’s door elkaar, maar dit wende gelukkig. Op naar deel twee!

Of bestel het boek via Bookspot of Bruna.

Het verhaal Schotse liefde

Schotse liefde van Lexie Scott

Met de komst van de lady’s Davine en Shona waait er een frisse wind door Carnoch Castle. De arme dorpsbewoners in de omgeving zijn blij dat er weer iemand voor hen opkomt. Maar de stugge lord Roger MacKinsey is allesbehalve gelukkig met de zussen en wil niet toegeven dat zijn landgoed in zwaar weer verkeert. Een onverwachte gebeurtenis zet alles op zijn kop. Kunnen de rivaliserende clans ooit weer vredig naast elkaar bestaan?

Mijn mening

Je kunt niet elk deel van een serie fantastisch vinden en dat is precies wat ik vond van dit verhaal. Het is een mooi ’tussenverhaal’. Je weet vrij snel verbanden te leggen tussen de gebeurtenissen. Hierdoor is het niet echt een verrassing.

De lady’s leer je beter kennen en dit komt de serie ten goede. Ze zijn heel eigen. Ik ben benieuwd naar het volgende deel van deze serie.

Of bestel het boek via Bookspot of Bruna.

Het verhaal van Schotse trots

Schotse trots van Lexie Scott

Dat de lady’s Davine & Shona bezig zijn de oude clan-grenzen te herstellen, is in de omgeving bekend. Lord Tavish doet hun een voorstel en nodigt lady Shona uit voor een bezoek aan de whiskydistilleerderij van zijn oom. Kan hij met zijn charmante glimlach Shona overhalen om samen te werken?

Ondertussen pakt Mary de stoomtrein naar Londen om de notaris van de familie te ontmoeten. Maar het Londense bezoekje zit vol verrassingen…

Mijn mening

In ‘Schotse trots’ krijgen we een korte terugblik en dat is prettig, want dit is het derde deel in de serie. Het geeft spoilers, maar ik vond het vooral het verhaal goed ondersteunen.

De dames zijn geslepen, slim en heel doordacht. Een interessante combinatie met de tijd waar ze in leven. Dit deel is een tikkeltje spannender, maar misschien wel wat voorspelbaar. De relaties ontwikkelen zich op een mooie manier. Wel raakte ik soms even de weg kwijt door de verschillende familienamen. Laten we doorgaan naar deel 4!

Of bestel het boek via Bookspot of Bruna.

Het verhaal van Schotse hoop

Schotse hoop van Lexie Scott

Lady Mary en Dougal verwachten hun eerste kind. Maar Dougal heeft er moeite mee dat Mary, als kersverse eigenaar van Erchling Castle, nu de scepter zwaait als lady of the house. Kan Dougal zijn trots opzij zetten en trouwen met Mary onder haar voorwaarden? Als lord William de lady’s komt bezoeken op Erchling Castle, neemt hij ook een minder welkome gast mee: de gevreesde ziekte cholera. Ondanks de voorzorgsmaatregelen wordt Rogers dochtertje Leane ernstig ziek…

Mijn mening

Dit vierde deel heeft een heel ander begin. Je zit eigenlijk direct in het verhaal. In dit deel durft Lexie Scott de diepte in te gaan. Het zorgt voor een mooi randje aan de serie. Het is verdrietig en heel anders dan de andere verhalen.

De lady’s worden verder uitgewerkt en de gebeurtenissen voelen net wat echter aan. Het is echt een heel goed deel!

Of bestel het boek via Bookspot of Bruna.

Het verhaal van Schots geluk

Schots geluk van Lexie Scott

De zussen Shona en Davine houden de zwangere lady Mary gezelschap op Erchling Castle. Van Dougal ontbreekt nog ieder spoor en het huwelijk is afgeblazen. Het lijkt erop dat Mary de baby alleen zal opvoeden. Tijdens een ochtendwandeling betrapt lady Shona haar dienstmeisje Tara bij de hut van Tavish. Van de eerder opbloeiende romance tussen Shona en Tavish is niks meer over, maar of ze dit zo leuk vindt…? Toch lijkt er liefde op te bloeien in de Schotse Hooglanden en er wordt opnieuw een huwelijk aangekondigd, met Kerstmis!

Mijn mening

Tijd voor de kerstspecial van de serie! Ik had heel veel zin om dit deel te lezen en ik werd niet teleurgesteld. Het is gewoon een heel leuk verhaal. Het is zo romantisch en er is een vleugje spanning aanwezig.

Voor de feestmaand is dit deel perfect. Je merkt dat de auteur ook groeit in het verhaal en dat het allemaal wat lekkerder loopt. Ik heb enorm genoten!

Of bestel het boek via Bookspot of Bruna.

Benieuwd naar deze serie? Houd mijn blog in de gaten!

Tip van Veer: Een momentje voor jezelf

De Crime Compagnie en De Verhalenfabriek hebben de decemberactie ‘Een momentje voor jezelf’. In december is er de grote ebookactie. De ebooks van De Crime Compagnie worden in prijs verlaagd van €8,99 naar €4,99 en de ebooks van De Verhalenfabriek van €2,99 naar €0,99! Schrijf je je in voor de nieuwsbrief dan krijg je gratis het ebook van Tess.

Blogmas 2022

Dit artikel is onderdeel van Blogmas 2022! Samen tellen we op Veronique’s Boekenhoekje af tot en met 31 december. Elke dag verschijnt er minimaal 1 artikel. Verwacht veel recensies, boekentips, winacties en nog veel meer leuks. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook!

Als eerste de nieuwe blogposts van Blogmas lezen? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt De Verhalenfabriek voor de serie!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De lady’s van Carnoch Castle

Auteur: Lexie Scott
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge