Recensie: Dodenstoel – Johan Andersen

Dodenstoel

Toen ik van Uitgeverij HarperCollins hoorde over de thriller Dodenstoel van Johan Andersen, was ik direct nieuwsgierig. De titel klonk spannend en de cover was gruwelijk. Ik kreeg het boek opgestuurd en in mijn recensie vertel ik je meer over dit gruwelijk spannende boek. Lees je mee?

Het verhaal van Dodenstoel

‘Dodenstoel’ gaat over ex-commando en veiligheidsadviseur Eugène Hamer. Op de Amsterdamse Apollolaan treft hij een gruwelijk tafereel aan. Een man hangt aan een touw in de woonkamer en zijn keel is doorgesneden. Zijn vrouw treffen ze dood op bed aan en in een kledingkast schuilt een jongen die getuige is geweest van de slachting.

Samen met Neli Panka, inspecteur Zware Criminaliteit en gespecialiseerd in de psychologie van seriemoordenaars, gaat Hamer op zoek naar de moordenaar. In een brief daagt de moordenaar de politie uit om hem op te sporen. Hij verwijst naast een website waar een elektrische stoel te zien is. Daaronder staat: Pas als mijn wraak compleet is, stop ik met moorden…

Mijn mening

De titel van deze thriller past heel goed bij het verhaal en je komt op spannende wijze achter waarom het boek zo heet. Het is een aantrekkelijke titel en dat geldt ook voor de gruwelijke cover. Het spreekt je direct aan in de boekenwinkel (of online).

Eugène Hamer is een intrigerend persoon en maakt deze thriller interessant. Hij is een ex-commando en dat merk je aan zijn manier van doen en zijn karakter. Samen met Neli Panka vormt hij een interessant duo. Ik had graag meer willen weten van Neli. Ze kan een sterk hoofdpersonage worden in een serie met Hamer.

In ‘Dodenstoel’ worden de moorden op de man en de vrouw duidelijk beschreven. Toch is er ruimte voor eigen interpretatie en je kunt het zelf alsnog invullen. Johan Andersen geeft net genoeg weg. Daarnaast merk je dat er veel research is gedaan door de schrijver. De manier waarop bepaalde handelingen worden beschreven, laten dit duidelijk zien.

Het verhaal mist soms echter vaart. Een aantal gebeurtenissen zetten de boel op scherp, maar daarna kabbelt het rustig verder. De spanning is wel groot genoeg om je geboeid te laten lezen. Je bent nieuwsgierig naar het einde en wie de moordenaar is. Het is een spannend verhaal!

Het verhaal heeft een goed plot en zit goed in elkaar. Alle losse eindjes komen op een mooie manier bij elkaar.

Dodenstoel is spannend. Ik wil meer van Hamer en Panka!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge