Recensie: Dood door onschuld – verschillende schrijvers

Van Uitgeverij LetterRijn kreeg ik een persmail over de verhalenbundel Dood door onschuld. 150 mensen deden mee aan de schrijfwedstrijd van de uitgeverij. Er werden 22 verhalen gekozen en gepubliceerd in deze verhalenbundel. In mijn recensie vertel ik je snel meer over deze bijzondere bundel. Lees je mee?

Het verhaal van Dood door onschuld

Dit staat op de site van Uitgeverij LetterRijn:

Onder het motto Met de beste bedoelingen, schreven 150 mensen een verhaal waarin onbedoeld een dodelijk slachtoffer valt, als gevolg van een ongelukje of een simpele persoonsverwisseling. De beste 22 verhalen hebben een plek gekregen in ‘Dood door onschuld’ en dat aantal werd aangevuld tot 25 doordat ook een aantal thrillerauteurs van LetterRijn een spannend verhaal rond dit thema schreef.
Het zijn stuk voor stuk verhalen die zich ervoor lenen om vlak voor het slapengaan – een per keer – te lezen. Of het een goede nachtrust oplevert, is maar helemaal de vraag.

‘Dood door onschuld’ bevat 25 verhalen van Vlaamse en Nederlandse schrijvers, met: Marieke Jongejan, Hedwig Oppenheim-Kuis, Jered Vroon, Tessa van der Kind, Karel Bedert, Ronald van Assen, Elisabeth Weers, Lianne Molenbroek, Franziska Weissenbacher, Yvonne Feenstra, Alain De Lannoy, Miriam Lucia, Karin Bisschops, Bruno Lowagie, Filip Van Den Steen, Marceline de Waard, Henk Grotendorst, Fleur Benz, Mike Jansen, Iane Myre, Sylvia de Wit en de LetterRijn-auteurs: Margareth Hillebrandt, Karin Hazendonk, Melissa Skaye en Tamara Onos, van wie de laatste drie op uitnodiging.

Mijn mening

Ik zou vaker verhalenbundels moeten lezen, want het leest zo lekker. ‘Dood door onschuld’ leest ook heel fijn.

Het zijn allemaal korte verhalen van verschillende schrijvers. Je maakt op een mooie manier kennis met verschillende, aanstormende, schrijvers. Sommige verhalen zijn veelbelovend en van die schrijvers wil je meer lezen.

De voorkant vind ik erg mooi. Het heeft iets spannends. De titel is mysterieus. Je kunt met deze titel vele kanten op en dat merkte je ook in de verschillende verhalen. Sommige invalshoeken waren zo origineel en verrassend. Geen enkel verhaal lijkt op elkaar! Het eerste verhaal is trouwens enorm goed.

Alle schrijvers hebben de kracht om in weinig woorden bizar veel te vertellen. Het niveau is in het hele boek enorm hoog. Er zit geen ‘minder’ verhaal tussen.

De meeste verhalen zijn thrillers, maar soms merk je wel andere genres of invloeden van andere genres op.

Dood door onschuld is mijn aanrader voor de feestdagen! Maak kennis met nieuw talent!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge