Recensie: Een vorm van verraad – Lieneke Dijkzeul

Een vorm van verraad

Van Uitgeverij Ambo Anthos kreeg ik Een vorm van verraad van Lieneke Dijkzeul. Ik kende de auteur en de serie rondom inspecteur Paul Vegter nog niet, maar na dit boek ben ik ook benieuwd naar de andere delen. In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Een vorm van verraad

Een paar dagen voor zijn huwelijk ontvangt inspecteur Paul Vegter een dreigbrief met de boodschap: ik ga iets rechtzetten, klootzak. Thuis blijkt er een tweede brief te zijn bezorgd, waarin zijn aanstaande vrouw – en collega – Renée wordt bedreigd. Ze maken zich zorgen, maar hebben geen enkel aanknopingspunt.

De dreiging wordt reëel wanneer er op een nacht een aanslag op het huis van Paul en Renée wordt gepleegd, die hen verbijsterd achterlaat. Ze krijgen bewaking en werken verder aan de zaak van een kind dat onder verdachte omstandigheden van een balkon is gevallen.

Op hun trouwdag verlaten ze net het stadhuis – door een erehaag van collega’s in uniform – als er vanuit een rijdende auto een wapen op hen wordt gericht.

Mijn mening

Toen ik het persbericht van ‘Een vorm van verraad’ las, was ik direct gecharmeerd door het verhaal. Het kon namelijk allerlei kanten op gaan. No spoiler: dit gebeurt ook!

In het begin is het even wennen aan de stijl van Lieneke Dijkzeul. Sommige zinnen zijn namelijk lang en hebben soms lastigere woorden. Maar dan wen je aan de stijl en zie je de mooie pareltjes en zijn de woorden prachtig. Het past bij de sfeer in het verhaal en het personage Paul Vegter.

De personages zijn goed uitgewerkt, maar soms wist ik niet wie wie was. Dit deel is een onderdeel van de serie rondom inspecteur Paul Vegter en dat merkte ik. Hierdoor waren er een aantal spoilers (denk ik) uit voorgaande delen en soms snapte ik bepaalde verwijzingen niet.

De spanning wordt goed opgebouwd. Je weet, door de flaptekst, natuurlijk al voor een groot deel wat er gaat gebeuren, maar toch is het verrassend en de spanning blijft aanwezig. Er zitten een aantal mooie wendingen in het verhaal.

De titel is een mooie verwijzing naar het verhaal en de cover vind ik bijzonder. Wanneer je goed kijkt, valt je pas de kogel in de vlinder op. Dat vond ik heel origineel.

Een vorm van verraad is een spannende thriller met originele wendingen.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Ambo Anthos voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt het boek kopen bij Bol.com of bij de lokale boekhandel!

Gegevens van Een vorm van verraad

Auteur: Lieneke Dijkzeul
Uitgever: Uitgeverij Ambo Anthos
Aantal pagina’s: 280
ISBN ebook: 9789026351235 
Prijs ebook: €12,99
ISBN paperback: 9789026351228
Prijs paperback: €20,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge