Recensie: De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

De stroopwafelshop

Tijdens de Boekenweek kocht ik De stroopwafelshop van Astrid Harrewijn. Ik had al zoveel over dit boek gehoord en ik ben gek op stroopwafels. Dit boek moest ik dus gewoon lezen. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van De stroopwafelshop

Dit staat op de achterkant van ‘De stroopwafelshop’:

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.

Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.

Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

Mijn mening

‘De stroopwafelshop’ is een heerlijk verhaal. Het is feelgood to the max! Je proeft bijna de geur van karamel en je ruikt de geur van verse koffie. Door dit boek krijg je spontaan zin in stroopwafels.

Astrid Harrewijn heeft een vlotte, fijne stijl. Het verhaal leest heel makkelijk. Suze is een goed uitgewerkt personage en stiekem ga je een beetje van haar houden. De andere personages in dit verhaal zijn leuk en heel verschillend.

Soms gaan bepaalde dingen wel erg makkelijk en denk ik: ‘ja ja’. Mijn leesplezier werd er echter niet door geremd.

Dit verhaal zit goed in elkaar en bevat verschillende emoties. Ik heb hardop gelachen en soms hardop gehuild.

Er zit een hele leuke, bijzondere wending in ‘De stroopwafelshop’. Meer ga ik niet zeggen 😉

De stroopwafelshop is feelgood to the max!

Liefs,

Veronique

*Ik heb dit boek zelf gekocht.

*Wil je mij een recensie-exemplaar sturen? Dat kan. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden. Je kunt het boek kopen bij Bol.com of de lokale boekenwinkel!

Gegevens van De stroopwafelshop

Auteur: Astrid Harrewijn
Uitgever: Uitgeverij Boekerij
Aantal pagina’s: 384
ISBN ebook: 9789402314144 
Prijs ebook: €10,99
ISBN paperback: 9789022587225
Prijs paperback: €15,99

One Reply to “Recensie: De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge