Recensie: Grenzeloze liefde – Kyra Rutgers

Van Uitgeverij Zomer & Keuning mocht ik de roman Grenzeloze liefde van Kyra Rutgers vooruitlezen. Vandaag verschijnt ‘Grenzeloze liefde’ en ga ik je meer vertellen over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Grenzeloze liefde

Hier gaat ‘Grenzeloze liefde’ over:

De roman ‘Grenzeloze liefde’ van Kyra Rutgers is gebaseerd op ware gebeurtenissen uit haar eigen leven. Het verhaal begint in Blackpool, Engeland, begin jaren negentig. Julia beleeft een intens gelukkige tijd met haar man, de Iraanse zakenman Mohsen, en hun zoontje Omar. Haar nare jeugdjaren met een liefdeloze moeder heeft ze eindelijk achter zich gelaten. Maar dan komt haar schoonfamilie naar Engeland en verandert de idylle in een nachtmerrie. Als Mohsen op een dag samen met Omar verdwijnt, besluit ook Julia tot een drastische aanpak. 

Mijn mening

De flaptekst en de ondertitel (Een aangrijpende roman over de ontsnapping van een moeder en haar kind, gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen) klonken heel interessant. Het maakte me nieuwsgierig.

De stijl van Kyra Rutgers is fijn. Het is warm. Je wordt ondergedompeld in haar stijl. De pagina’s vliegen door je handen.

De proloog is heel sterk en je wordt als lezer direct in het verhaal gegooid. Dit zorgt voor vaart. In het hele verhaal blijft het tempo hoog. De hoofdstukken zijn kort. Er zijn in het verhaal twee verhaallijnen. De ene verhaallijn versterkt de ander. Je krijgt hierdoor een totaalbeeld van de situatie en het leven van Julia.

Het einde vond ik minder, want ik zat nog met een aantal vragen. Hierdoor voelde het verhaal voor mij nog niet af.

‘Grenzeloze liefde’ is een aangrijpend en schrijvend verhaal. Na het lezen blijft het verhaal je nog even bij. Het kruipt als het ware onder je huid. Dat een deel van de gebeurtenissen waargebeurd is, maakt het verhaal misschien nog intenser. Het komt daardoor nog meer binnen.

Grenzeloze liefde kruipt onder je huid!

Blogtour Grenzeloze liefde

Meer lezen over ‘Grenzeloze liefde’? Mijn recensie is onderdeel van de blogtour. Hieronder staan nog meer leuke blogs die meedoen:

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Zomer & Keuning voor het boek en de leuke blogtour!

Steun je lokale boekhandel en bestel je boek daar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Grenzeloze liefde

Auteur: Kyra Rutgers
Uitgever: Uitgeverij Zomer & Keuning
ISBN paperback: 9789020542837 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge