Recensie: Hardloopreis van geluk – Coen Cuijpers

Vandaag niet één, maar twee blogs op Veronique’s Boekenhoekje! Als eerste heb ik de recensie van een bijzonder boek voor je. Van Coen Cuijpers mocht ik zijn boek Hardloopreis van geluk lezen. Lees je mee?

Het verhaal van Hardloopreis van geluk

Wat kan ik doen dat jou blij maakt?

Met die vraag rent Coen in 2019 van Nederland naar Sicilië. Onderweg doet hij kleine dingen voor anderen, en beleeft hij doldwaze avonturen.

Hij danst in de stromende regen in Oostenrijk. Hij valt bijna van een berg in Liechtenstein. Hij kleurt de straten van Napels met stoepkrijt en mooie muziek. En hij stuurt een kaartje naar een eenzame man in Limburg.

Het boek neemt je mee in vele uren van alleen hardlopen, en laat je de vrijheid proeven die het hem gaf. En het daagt je uit om anders te kijken naar de kleine dingen in de wereld.

Coen Cuijpers (1981) is avonturier, schrijver, dichter en webontwikkelaar. In 2019 rende hij van Gennep naar Palermo, in 72 marathons binnen 112 dagen.

Mijn mening

De cover van ‘Hardloopreis van geluk’ vind ik minder. Hij spreekt me niet zo aan. Het is een beetje flets. Het had veel meer kunnen zijn. Ik denk niet dat hij zou opvallen in de boekwinkel.

Coen Cuijpers heeft een fijne stijl. Het is warm. De intro is een beetje aan de lange kant en daardoor moet ik even in het verhaal komen. De regelafstand vond ik niet prettig leze. Er was namelijk veel wit tussen de regels en daar moest ik aan wennen.

Het verhaal bevat veel details en daardoor kan het soms een beetje langdradig worden. Als je dit geen probleem vindt dan ga je genieten van dit bijzondere verhaal.

Soms deed dit boek me denken aan de boeken van Uitgeverij Elmar. Zij hebben ook een aantal boeken uitgegeven met verhalen over bijvoorbeeld een fietstocht in Australië.

Het doel achter de reis van Coen Cuijpers vind ik heel mooi. Tijdens het lezen laat het je positiever kijken naar de kleine dingen. Juist deze boodschap maakt dit verhaal uniek. De foto’s zijn een mooie toevoeging. Het verhaal wordt daardoor persoonlijker.

Hardloopreis van geluk is een bijzonder verhaal!

Benieuwd naar meer? Lees dan vanmiddag het interview met Coen Cuijpers!

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Liefs,

Veronique

Bedankt Coen Cuijpers voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Hardloopreis van geluk

Auteur: Coen Cuijpers
ISBN paperback:  9789090346922 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge