Recensie: Hemelse modder- Gaby Rasters

Tijd voor een lekker kerstboek! Ik las Hemelse modder van Gaby Rasters. Alleen al de cover liet me wegdromen naar de feestdagen. Ik ga je in mijn recensie meer vertellen over deze feelgood. Lees je mee?

Het verhaal van Hemelse modder

Hier gaat ‘Hemelse modder’ over:

Een hartverwarmend kerstverhaal over liefde, verlies en de krachtige band tussen zussen

De zussen Iselle en Dagmar zijn altijd close geweest. Dat ze op jonge leeftijd hun ouders verloren en op elkaar aangewezen waren, heeft hun band versterkt. Maar door de jaren heen zijn de zussen wel erg veranderd. Waar Iselle een sportschool runt en het gemis van haar ouders wegstopt in veel sporten en gezond eten, vindt Dagmar juist troost in wijn en lekkers.

Toch is er één ongezonde voorliefde die de zussen bindt: de hemelse modder die hun vader vroeger maakte. Helaas was het recept strikt geheim en hebben de zussen de vertrouwde smaak nooit helemaal kunnen nabootsen – zelfs al proberen ze het elke Kerstmis. Als hun contrasterende levensstijlen op een dag hard botsen, dreigt voor het eerst hun gezamenlijke kerst in het water te vallen. Maar in het jaar dat volgt kan veel gebeuren. Brengt het recept van hun vaders hemelse modder hen weer bij elkaar voor het jaar uit is? En wie zit er tegen die tijd nog meer aan tafel?

Mijn mening

De cover van ‘Hemelse modder’ valt je als eerste op. Hij ademt kerst. Je krijgt spontaan zin in de feestdagen. De vormgeving van deze feelgood is trouwens heel mooi! Er staan allerlei hartjes op de zijkant van het boek (aan de kant van de pagina’s) gedrukt. Het geeft net iets extra’s aan de paperback. De flaptekst maakte me ook nieuwsgierig naar het verhaal. Het geeft net genoeg weg om je te prikkelen.

‘Hemelse modder’ heeft leuke deel- en hoofdstuktitels. Het is alsof je aanschuift bij een kerstdiner. Ik kreeg er soms spontaan honger van.

Het begin is heel mooi en het is echt Gaby Rasters. Met dit emotionele begin zet ze je op scherp. Het geeft je bepaalde achtergrondinformatie over de personages.

In het begin moest ik even wennen aan de namen van de personages. Ik haalde door elkaar wie wie was. In het begin lijken de personages vlak, maar hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer diepgang de personages krijgen. Je zou je misschien kunnen storen aan een karaktertrek van één van de personages, maar ik heb dat niet gehad (sorry geen spoilers).

Deze feelgood heeft een lekker verhaal en het bevat veel verschillende emoties. Het boek deed me denken aan ‘Zwaar verliefd!’ van Chantal van Gastel, maar is toch anders. Het heeft wel dezelfde lekkere sfeer. Vind je ‘Zwaar verliefd!’ een leuk boek? Dan is ‘Hemelse modder’ een aanrader!

Hemelse modder is een heerlijk kerstboek! De vormgeving is fantastisch en je krijgt spontaan zin in de feestdagen.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Boekerij voor het boek!

*Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Hemelse modder

Auteur: Gaby Rasters
Uitgever: Boekerij
ISBN ebook: 9789402314748
Prijs ebook: €9,99
ISBN paperback: 9789022586488  
Prijs paperback: €15,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge