Recensie: Doodsengelen – Wouter Helders

Van Uitgeverij LetterRijn ontving ik de actiethriller Doodsengelen van Wouter Helders. In mijn recensie vertel ik je meer over dit verhaal. Lees je mee?

Het verhaal van Doodsengelen

Hier gaat ‘Doodsengelen’ over:

Tijdens een missie in Erbil (Irak) slaagt geheim agent Sam de Wild, geplaagd door geesten uit het verleden, er niet in zijn doelwit, een Koerdische politicus, te doden. Terug in Nederland krijgt hij de kans zijn fout goed te maken, maar tegen een hoge prijs. Wat een eenvoudige eliminatie lijkt, blijkt al snel slechts een puzzelstukje in een internationaal complot. De inzet: een politieke omwenteling in Nederland en een machtsverschuiving in het Midden-Oosten. Tegen wil en dank bevindt Sam zich al snel in het middelpunt van deze intrige die zich uitstrekt van het politiek pluche in Den Haag, tot de onderwereld. Van de Iraakse bazaar, tot aan Jeruzalem. Wanneer Sam wordt gedwongen een oude vriendin te verraden, heeft dit verschrikkelijke gevolgen. Om zijn fout recht te zetten, is Sam al snel genoodzaakt al zijn schepen achter zich te verbranden. Maar of dit genoeg is?

Mijn mening

De cover van ‘Doodsengelen’ viel me in het persbericht al op. Hij is gruwelijk en tegelijkertijd ook heel gaaf. Het is een vlotte cover en dit past perfect bij alle gebeurtenissen in de thriller.

Het begin van ‘Doodsengelen’ zet je direct op scherp. Er liep kippenvel over mijn armen. Ik was benieuwd hoe het verhaal zich zou ontwikkelen. De lat werd hoog gelegd.

Dit verhaal leest als een serie op een streamingdienst: het is vlot, snel en vol actie. De gebeurtenissen wisselen zich in razend tempo af. Er gebeurt genoeg in dit verhaal.

Wouter Helders heeft kennis van zaken en ik denk dat hij put uit eigen ervaringen. Sommige gebeurtenissen komen daardoor heel geloofwaardig over. Ik moest wel even wennen aan de stijl van Wouter en zijn directheid. Hij schuwt geen bloed of bruut geweld.

Er zijn veel personages en die hebben allemaal hun eigen verhaallijn. Het is wonderlijk hoe de verhaallijnen elkaar kruisen. Door de hoeveelheid personages raakte ik soms wel de draad kwijt en daardoor werd ik uit het verhaal gehaald. Wouter Helders laat je wel nadenken. Sommige gebeurtenissen zijn heel reëel. Dit maakt het een hele realistische thriller.

‘Doodsengelen’ is het laatste deel in de serie rondom Sofie Lafleur. Ik heb de andere delen niet gelezen, maar ik denk dat het handiger is om de eerdere delen wel te lezen. Je hebt dan meer kennis en kunt de personages beter plaatsen. Het is ook mogelijk om ‘Doodsengelen’ los te lezen.

Doodsengelen is een vlotte, spannende actiethriller!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

*Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel kopen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Doodsengelen

Auteur: Wouter Helders
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn
ISBN ebook: 9789493192065 
Prijs ebook: €5,99
ISBN paperback: 9789493192041 
Prijs paperback: €18,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge