Video: Samen boeken uitpakken!

Tijd voor weer een video! Ik kreeg een aantal pakketjes en wilde dit graag met je delen. In dit artikel staat de video en vertel ik je meer over de boeken. Binnenkort lees je de recensies hier op mijn blog. Laten we snel naar de video gaan!

Video

Over de boeken in deze video

Blauwdruk van Geluk – Petra Kruijt

Dit boek komt uit in januari 2021. Ik ontving de proefdruk, omdat ik deel ga nemen aan de blogtour van dit boek.

Hier gaat ‘Blauwdruk van Geluk’ over:


De feelgoodroman ‘Blauwdruk van geluk’ van Petra Kruijt gaat over de vraag: hoe word je wie je bent? Hoofdpersoon Navy werd geboren op het witte doek. Haar moeder ging namelijk zo ver met methodacting dat ze tegelijk met haar personage zwanger werd. De film werd een kaskraker, en de baby? Die werd in één klap beroemd. Navy’s jeugd bestond uit huiswerk maken op de set, rodeloperfeestjes en het gevoel dat ze een accessoire was. Nu is Navy, die zichzelf liever gewoon Avy laat noemen, een twintiger die schoonmaakwerk doet in een hotel. Ze probeert daarnaast aan de bak te komen als actrice. Zonder succes, tot ze filmmaker Raoul ontmoet. Hij gelooft in haar. Maar is dat terecht? ‘Blauwdruk van geluk’ is een eerlijke feelgoodroman over bittere glamour.

Als je begrijpt wat ik bedoel – Marcel Lemmens

Ik heb een grote voorliefde voor de Nederlandse taal en daar sluit dit boek heel goed op aan.

Hier gaat ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’ over:

Een geschreven tekst moet in een keer raak zijn. Kies de juiste woorden en iedereen begrijpt wat je bedoelt. Je zakelijke succes wordt in hoge mate bepaald door de kwaliteit van je teksten. Met aantrekkelijke berichten, mails en rapporten maak je een goede indruk op je lezer. Wil jij ook teksten schrijven met meer impact? Maak dan gebruik van de 101 concrete schrijfadviezen in dit handboek. ‘Als je BGRPT wat ik BDL’ beantwoordt alle vragen die je kunt hebben over leesbaar en begrijpelijk schrijven. Neem je teksten serieus als je wilt dat mensen jou serieus nemen. Mensen vergeten hoe je heet, maar ze herinneren zich jouw vriendelijke mail. Marcel Lemmens is taalliefhebber en taalprofessional. Al meer dan 25 jaar schrijft hij boeken, artikelen en blogs over taal. Op taalpraat.nl schrijft hij wekelijks een blog over ontwikkelingen in het Nederlands. Marcel is ook al meer dan 35 jaar actief als redacteur en vertaler van zakelijke teksten. Daarnaast is hij hoofdredacteur van een leergang Engels van uitgeverij Blink.

De vluchteling uit Damascus – Key Tengeler

Ik ontving van Uitgeverij Historische Verhalen deze historische novelle. Er komt ook nog iets heel leuks online met dit boek!

Hier gaat ‘De vluchteling uit Damascus’ over:

n één bloedige nacht raakt de jonge prins Abd al-Rahman alles kwijt: zijn thuis in Damascus, zijn gehele familie en zijn toekomst aan het hof van het Umayyaadse Rijk. Hij slaat op de vlucht, met alleen zijn kleine broertje en zijn trouwe dienaar aan zijn zijde. Daarna lijkt Abd al-Rahman uit de geschiedenisboeken te verdwijnen. Tot hij zes jaar later opduikt in al-Andalus, aan de andere kant van de Middellandse Zee, machtiger dan ooit tevoren. Hoe wist de jonge prins aan zijn vijanden te ontkomen? Welke gevaren moest hij doorstaan? En wat dreef hem naar al-Andalus? In deze novelle vult Key Tengeler, historicus en co-auteur van de verhalenbundel Korte verhalen uit de Oudheid, de gaten in de geschiedenis op. Het blijkt een verhaal van een onmogelijke vlucht, een brandend verlangen naar wraak en een heilige wens om de familie-eer van de Umayyaden te herstellen.

Zo! Dat waren de boeken en de video. Ik hoop dat je het leuk vond.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Zomer & Keuning, Uitgeverij Haystack en Uitgeverij Historische Verhalen voor de boeken!

*Je kunt de boeken bij de lokale of online boekhandel bestellen. Let op: het boek van Petra Kruijt is pas in januari 2020 verkrijgbaar.

*De boeken heb ik gekregen. Het zijn recensie-exemplaren. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge