Recensie: Het geheim van Victoria – Klaartje van Setten

Toen ik werd gevraagd of ik Het geheim van Victoria van Klaartje van Setten wilde lezen, was ik nieuwsgierig. Het klinkt heel mysterieus en de cover ziet eruit alsof het een verhaal vol glamour is. Kwamen mijn verwachtingen uit? Ik ga het je snel vertellen!

Het verhaal van Het geheim van Victoria

Hier gaat het verhaal over:

Josefien runt in de Zwitserse bergen een chalet voor de superrijken. Het prachtige huis is haar nagelaten door gravin Victoria, de tante van haar ex Jean. Samen met haar twee kinderen probeert ze een bestaan op te bouwen. Financieel niet mee, ook omdat ze een extra lening heeft afgesloten voor Jean, die ze moeilijk iets kan weigeren en van wie ze nog steeds houdt. Vol goede moed begint ze aan haar tweede winterseizoen, maar al vanaf de start gaat het mis: een maand voordat haar eerste gasten arriveren crasht haar laptop en is ze al haar boekingsgegevens kwijt. Vanaf dan lijkt de ene ramp zich op de andere te stapelen. Om het chalet voor de ondergang te behoeden, neemt ze steeds meer risico’s en zet ze zelfs haar relatie met dierenarts Kurt op het spel.

Dan ontmoet ze Jules, een rijke zakenman en rokkenjager die in Zwitserland op zoek is naar bepaalde jeugdherinneringen. De charmes van deze man zijn onweerstaanbaar. Als ze hem beter leert kennen, komt ze erachter dat hij gravin Victoria heeft gekend. Die blijkt een groot geheim te hebben gehad dat alles kan veranderen. Kan Josefien dit geheim van Victoria bewaren? En wil ze dat eigenlijk wel?

Mijn mening

De cover van ‘Het geheim van Victoria’ is een opvallende. Het ziet er heel chique en mysterieus uit. De binnenkant van de cover van de paperback is waanzinnig. De vormgeving van de voorkant is op een mooie manier doorgetrokken naar de binnenkant.

Het verhaal begint traag en vrij laat komt er pas vaart in het verhaal. In het begin vind ik het lastig om personen en gebeurtenissen te plaatsen. Het is alsof ik bepaalde informatie mis. Je raakt hierdoor regelmatig uit je leesflow en dat is jammer. Het plot zit namelijk meesterlijk in elkaar.

Klaartje van Setten heeft een aangename stijl. Je krijgt alleen wel regelmatig veel overbodige informatie. Althans achteraf blijkt het een beetje overbodig te zijn. Je wilt alle informatie opslaan, want misschien komt het nog terug in het verhaal. Als dat niet het geval blijkt te zijn, dan ben je toch een beetje teleurgesteld.

Ik schreef al dat het plot meesterlijk in elkaar zit. In het begin lijken de personages niks met elkaar gemeen te hebben, maar hoe alles bij elkaar komt, is waanzinnig. Het is verrassend! De taferelen in het chalet maken het verhaal af. Sommige gasten zijn enorm vermakelijk!

Het geheim van Victoria heeft een meesterlijk plot!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Boekerij voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het geheim van Victoria

Auteur: Klaartje van Setten
Uitgever: Uitgeverij Boekerij
ISBN paperback: 9789022586464
ISBN e-book: 9789402312638 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge