Recensie: Het hoge woord- Rosemarijn Milo

Van auteur Rosemarijn Milo mocht ik haar nieuwe boek Het hoge woord lezen. Een bijzonder verhaal over het leven haar grootvader. Wat een intrigerend verhaal! Ik ga je snel meer vertellen. Lees je mee?

Het verhaal van Het hoge woord

Hier gaat ‘Het hoge woord’ over:

Karel Hamer (1882-1958), ooit handelsreiziger van beroep, verhaalt over het noodlot dat een stempel heeft gedrukt op zijn persoonlijk leven, maar ook over de wereldrampen, die de loop van de 20e eeuw hebben bepaald. Karel heeft zijn jong overleden vrouw, de opstandige Guusje Maes, aanbeden maar wist zich geen raad met haar verlangen naar emancipatie. De oorzaak van Guusjes dood is bijzonder lang het goed bewaarde familiegeheim geweest, dat Karel de rest van zijn leven met zich heeft meegedragen en dat pas tientallen jaren na zijn dood aan de openbaarheid is prijsgegeven.

Mijn mening

‘Het hoge woord’ is op een bijzondere manier geschreven. Ik verwachtte een biografie zoals we die allemaal kennen, maar Rosemarijn Milo verweeft stukjes fictie met het verhaal van haar grootvader. Deze combinatie werkt heel goed.

De warme schrijfstijl van Rosemarijn Milo verwelkomt je direct vanaf de eerste pagina. Het voelt hartelijk, bijna huiselijk. Soms is de stijl een beetje ouderwets, maar het past bij het verhaal van de grootvader en de tijd waarin hij leefde.

De foto’s en oude documenten zorgen voor een mooie ondersteuning van het verhaal. Het zorgt voor een persoonlijk tintje. Sommige gedeeltes in het boek zijn schuingedrukt. Het heeft een bepaalde functie, maar ik vind het irritant om grote stukken schuingedrukte tekst te lezen. Dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk.

Het is alsof ik bij Karel Hamer op bezoek ben. Langzaam leer je hem kennen en laat hij je, als lezer, dichterbij komen. Je ontrafelt langzaam het levensverhaal van Karel. De manier waarop Rosemarijn Milo zijn geheimen prijsgeeft, is heel smaakvol gedaan.

Het hoge woord is een bijzondere biografie. Het is anders dan anders. De manier waarop fictie verweven wordt met het levensverhaal van de grootvader van Rosemarijn Milo is heel goed gedaan.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Rosemarijn Milo voor het boek!

*Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel kopen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Het hoge woord

Auteur: Rosemarijn Milo
Uitgever: U2Pi Bv
ISBN ebook: 9789087599706 
Prijs ebook: €10,-
ISBN paperback: 9789087599461 
Prijs paperback: €20,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge